Home / АКТУАЛНО / 10 неща, които научих, след като ме изритаха от работа
10 неща, които научих, след като ме изритаха от работа

10 неща, които научих, след като ме изритаха от работа

Самосъжалението и съмненията ме смазаха през първите месеци, но след това си дадох сметка, че всичко е било за добро

“Всичко свърши!”, ето това си помислих, когато получих “честитка” от шефа. Явно вече не му бях удобна, прекалено много знаех за игричките му, а и никога не ме е харесвал. Да, трудна съм за харесване! Знам какво мога и не позволявам на някакви си началници да ме убеждават в противното.  Ето че неочакваното се случи и на мен! Останах без работа след 2-годишна вярна служба, работа по 15 часа на ден и раздаване на 100%. В началото изпаднах в дупка, отказвах да продължа напред. Този период обаче ме кали и ме запозна с истинската ми същност – тази на боеца и победителя. Дори от болката извадих поука и си направих изводи, които сега са ми много полезни.

Без работа!

Без работа!

1. Има разлика между суетата и самоуважението: Ако не установиш някаква рутина, действителността ще те смаже. Има дни, в които компания ще ти прави единствено сушито на пода или шоколада, размазан на пижамата ти. Ще си ровиш в гардероба и ще се чудиш кога изобщо ще облечеш тези дрехи. През тези дни ще се задоволиш само с дънки и пуловер, а гребенът и спиралата ще оставиш за по-добри времена.

2. Мъжете няма да ти съчувстват, а ще се опитват да те свалят: Не се надявай, че ще се запознаеш с някой в бара и той ще се развълнува от факта, че са те изритали от работа. Мъжете усещат паниката ти и искат да се възползват от нея.

3. Търсиш прости радости като кофи с шоколад и сладолед, гигантски пакети чипс и всякакви зрънчовци – все неща, които съсипват  талията ти. Вместо да натоварваш и без това изтънелия си бюджет, по-добре прочети една книга или отиди на село.

4. Приятелите ти смятат, че сега си им на разположение 24 часа в денонощието: Въпреки отказите ти да се вихриш всяка вечер по клубовете, те не спират да ти звънят.

5. Свободата е също толкова ужасяваща, колкото и цял живот мизерия: Да разполагаш с цялото свободно време на света не е толкова примамливо. Започваш да се самосъжаляваш и да се самонавиваш как би приела всяка работа дори и без заплащане, за да не си у дома.

6. Всички се наговарят в едно и също време да си искат парите: Изведнъж се оказваш с дългове, просрочени кредити, заеми от близки и приятели. Спри да харчиш и започни да мислиш! Време е за равносметка, не за трупане на нови дългове!

7. Флиртът с млади мъже те кара да забравяш страховете си: В един момент ще започнеш да се съмняваш в способностите си и да се виждаш в ролята на неудачник. За да избягаш от всичко това, ще започнеш да се сваляш с млади мъже. Така няма да се чувстваш твърде стара, въпреки че си само на 25 години….

8. Ще се чувстваш самотна: Ще ровиш из статусите на приятелите си във Фейсбук, за да избягаш от непоносимата самота. Дори ще добавяш оптимистични актуализации, за да убедиш света колко си щастлива.

9. Ще харчиш повече пари за забавление, отколкото за хранителни продукти.

10. Ще разбереш що е то здравно осигуряване и има ли почва у нас: Когато се налага да плащаш от джоба си за здравни осигуровки, ще се замислиш какво изобщо правиш с живота си.

Ако ни харесвате, присъединете се към Womens. bg във Фейсбук!

10 неща, които научих, след като ме изритаха от работа
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • […] 10 неща, които научих, след като ме изритаха от работа […]

  • […] Имаш фалшиво хранително отравяне. Трябва да отидеш на лекар, за да не повърнеш в офиса… […]

  • […] да работиш с този човек! В този случай ще ти трябва много търпение и дипломатичност, защото той ще изкара наяве […]

  • Scroll To Top