Home / АКТУАЛНО / 10 неща, които трябва да спрете да правите с косата си още сега!
10 неща, които трябва да спрете да правите с косата си още сега!

10 неща, които трябва да спрете да правите с косата си още сега!

10 сигурни начина да навредите на косата си 

Ето кои са 10-те неща, които трябва да спрете да правите с косата си още сега!

Сресване на косата, докато е все още мокра
Сресването на косата, докато е все още мокра, води до накъсване на върховете. Мократа коса не е толкова силна, колко сухата. За оформяне използвайте широк гребен, с които внимателно загладете кичурите в желаната форма. 

Твърде топлокоса-ужас
Горещата вода и високата температура на сешоара, машата или пресата причиняват сериозни щети на косата. Никога не включвайте инструментите си за оформяне на последната степен и не пропускайте спрея за защита, независимо от вида на косата и количеството на стилизиращите продукти. 

Пропускате редовното подстригване на краищата
Редовното премахване на връхчетата ви гарантира здрава и жилава коса. Желателно е да правите това на месец, два. 

Смъртоносна комбинация
Комбинирането на лак за коса и гореща преса е смъртоносно за косата ви. Алкохолът в повечето спрейове за коса изгаря косъма, когато влезе в контакт с топлина. Използвайте термичен протектор преди горещата преса, а лака за коса оставете за след това. 

Твърде много продукти за коса
Използването на твърде много продукти за коса, дори и да са най-качествените, също не е добро за косата ви. Косата има естествени масла, които я подхранват. 

Страховитият тюрбан върху мократа коса
Да, всички ние го правим, но това всъщност е доста лошо за косата ни. Мократа коса трябва да се притисне леко с кърпа, но не и да се оставя увита с нея. Тюрбанът само ще начупи косата и ще й придаде ужасна форма. 

Много шампоан
Използването на голямо количество шампоан няма да я подхрани, но пък със сигурност ще й причини големи вреди. Шампоанът отнема естествените масла на косата и я изсушава. 

Подстригване у дома с домакински ножици
Ако искате да се подстригвате у дома, по-добре си купете подходящи ножици. Не използвайте обикновените домакински ножици, защото те ще доведат до разцепване на връхчетата. 

Редовно боядисване на цялата коса
Боядисвайте само връхчетата за поддръжка, а останалата част от косата освежавайте на 2-3 месеца, като нанасяте боята 10 минути преди изплакването. 

Винаги носите косата си на кок или опашка
Когато връзвате косата си на опашка ежедневно, създавайте твърде много напрежение. Това може да повреди структурата на косата. Някои ластици допълнително увреждат косъма

10 неща, които трябва да спрете да правите с косата си още сега!
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top