Home / АКТУАЛНО / 10 ползи от клюките, от които се отслабва
10 ползи от клюките, от които се отслабва

10 ползи от клюките, от които се отслабва

“Шшшшш… Чу ли какво каза тя? Какво е направила? Как е възможно? Искам подробности”, звучи ли ти познато?

Дали ще си шушукаш с приятелки на кафе, с колежките през работно време, по телефона със сестра си, няма значение. Жените просто сме предразположени да клюкарстваме. Добрата новина е, че клюките успокояват, повдигат настроението и ни спасяват от стреса – сериозно! И докато мъжете ни критикуват, че сме интригантки, ние всъщност мислим за здравето си. Ето и 10-те най-важни причини, поради които жените клюкарстват.

От клюките не се пълнее!

От клюките не се пълнее!

 • Клюките дават усещането за принадлежност: Това е почти като да кажеш тайна на някой друг, което означава, че му имаш доверие. По този начин клюките стопяват дистанцията и те предразполагат към сладки приказки.
 • Клюките ти помагат да намираш нови приятели: С клюкарстване и споделяне ти увеличаваш шансовете си за намиране на нови приятелки.
  Клюкарствайте за здраве!

  Клюкарствайте за здраве!

 • Клюките намаляват стреса: По някаква причина, когато слушаш лоши новини за други хора, започваш да се чувстваш по-добре. Това те прави по-щастлива и те кара да мислиш колко е хубав животът ти. Ако разбереш, че са уволнили най-неприятната ти колежка, започваш да цениш повече работата си и да си вярваш, че се развиваш в правилната посока.
 • Клюките ти помагат да споделиш опита си: Жените имат много по-голяма нужда да споделят опита си, отколкото мъжете.
 • Клюките ти помагат да валидираш чувствата си: Когато имаш нужда от проверка на своята гледна точка, клюките ти помагат да направиш това. Ти не търсиш истината, просто искаш потвърждение за нещата, които те притесняват.
 • Клюките ти помагат да се справяш с проблемите: това е един примитивен начин да се бориш с лошото си настроение, ревността, съмненията. Ако някой те разстрои, по-добре поклюкарствай, отколкото да изпразваш кредитната си карта с шопинг.
 • Клюките са чудесен начин да създадеш мрежа от контакти: Когато го правиш внимателно, това може да помогне на кариерата ти.
 • Клюките са забавни: Те успяват да те разсмеят, да те накарат да се замислиш, да се забавляваш.  
 • Клюките са едно от малкото безплатни удоволствия в живота, от които не се пълнее: Защо да се лишаваш от това, след като не ти вреди?!

Ако харесваш статиите ни, присъедини се към Womens.bg във Фейсбук!

10 ползи от клюките, от които се отслабва
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top