Home / АКТУАЛНО / 10 –те Най-Важни съвета за Основите на Бизнес етикета от Барбара Пактър
10 –те Най-Важни съвета за Основите на Бизнес етикета от Барбара Пактър

10 –те Най-Важни съвета за Основите на Бизнес етикета от Барбара Пактър

Владеенето на бизнес етикета, е в основата на вашите стил и класа в поведението.

1. Винаги казвайте цялото си име. Добре е обаче да уточним и как предпочитаме да се обръщат към нас.

business.

2. Винаги ставайте когато ви представят на някой. Това затвърждава нашето присъствие и интерес. Не е трудно за отсрещната страна да ни игнорира, ако останем седнали.

3. Не прекалявайте с благодарностите. Добре е да кажем „благодаря“ веднъж или два пъти по време на разговора, но ако прекалим, може да създадем впечатление за безпомощност и отчаяние.

Business-Etiquette

4. Не дърпайте стола на някого да седне. Пактър казва, че това не е препоръчително в бизнес среда, независимо от какъв пол е събеседникът.  

5. Не кръстосвайте крака. И мъжете и жените го правят, но това понякога може да изпрати нежелан сексуален сигнал по време на бизнес среща.

6. Никога не сочете с пръст. Ако трябва да посочим някого, е добре да го направим с отворена длан и събрани пръсти.  

7. Ако срещата е по време на бизнес обяд или вечеря, Пактър съветва никога да не вземаме останалата храна за вкъщи. 

8. Съобразявайте избора си на храна. Ако например събеседникът ни реши да си поръча десерт, е добре да го последваме, за да не се почувства некомфортно.

Business-Etiquette

9. Домакинът винаги плаща. Ако сме поканили някой на среща, е редно ние да платим сметката. Ако дама покани мъж, за да избегне дискомфорта при плащането на сметката, Пактър съветва да отбележи, че плаща не тя, а фирмата. Другият вариант е да стане и да плати дискретно, а не пред госта си. 

Business-Etiquette

10. Оставате положително впечатление при сбогуване. Трябва да сме учтиви в края на срещата. Не е добре да си тръгнем по средата на разговор или докато събеседникът ни говори, дори и да бързаме. Пактър съветва в края на срещата да благодарим за отделеното време и да отбележим, че ни е било приятно.

10 –те Най-Важни съвета за Основите на Бизнес етикета от Барбара Пактър
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top