Home / АКТУАЛНО / 3 бързи трика, които ще те отърват от излишните килограми
3 бързи трика, които ще те отърват от излишните килограми

3 бързи трика, които ще те отърват от излишните килограми

Здравословни начини за сваляне на излишните килограми с помощта на тези 3 бързи трика

Стисни юмрукдиета

Когато ти се иска да похапнеш нещо сладичко и калорично, стисни юмрук. Това ще повиши твоята решителност. Чрез стягане на мускулите ти може да преодолееш изкушенията. В това са убедени учените от университет в Чикаго. Те установили при проведен експеримент с група млади студенти, че един юмрук може да повлияе върху избора на храна. Студентите, които държали здраво химикалката си, били по-склонни да си поръчат кисело мляко, чай и плодове за закуска, отколкото останалите. Изместването на вниманието върху нещо друго, притъпява желанието за бонбони, шоколад и сладкиши.

Отложи за по-късно

Всеки път, когато изпиташ силно желание за някоя “забранена” храна, просто си кажи, че е по-добре малко да изчакаш. Отлагането е най-добрият начин за ограничаване на апетита, казват учени от Португалия, провели експеримент със 100 доброволци. Пред всички тях поставили купа с бонбони. Някои си казали, че ще изчакат, преди да си вземат, други – хапвали свободно, трети – получи инструкция да не се докосват до бонбоните. Резултатът показал, че тези, които са отложили похапването на бонбони, в крайна сметка се отказали. Инструктираните да не се докосват до сладкото изкушение изяли повече дори от тези, които нямали ограничения. Забраняването на определена храна я превръща във фикс идея, но не така стоят нещата с отлагането.

Нарежи лакомствата на малки парченца

Това е вариант, за да не се лишаваш от любимите си лакомства, но и да не поглъщаш много калории. Дори да хапнеш по-малко количество, ще останеш също толкова доволна. Причината е, че мозъкът регистрира малките порции като по-голямо удоволствие.

Ако харесвате сайта ни, присъединете се към Womens.bg във Фейсбук!

3 бързи трика, които ще те отърват от излишните килограми
3.67 (73.33%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • […] атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, рак, затлъстяване. Вредните последици от употребата на хидрогенираното […]

  • Scroll To Top