Home / ДИЕТИ / 3 диети за бързо отслабване през септември

3 диети за бързо отслабване през септември

Защо да гладувате, когато можете да се възползвате от пъстрите плодове и зеленчуци на есента? Сезонът предлага изобилие от грозде, ябълки и зеле. Освен много вкусни, есенните плодове и зеленчуци ни помагат в борбата с килограмите. За бързо и трайно отслабване, можете да изпробвате някоя от следните диети.

Диета с грозде
Дълго време за гроздето се говореше, че не е подходящо за диети, тъй като има високо съдържание на захар. От скоро обаче, все повече диетолози го включват в менюто на пациентите си. Гроздето cъдъpжa много полезни за организма вещества като желязо, калий, натрий, ĸaлций и мaгнeзий. Освен това, захарта се абсорбира напълно от тялото и снабдява организма с енергия. Гроздето е полезно за метаболизма, изчиства организма от токсините и подобрява усвояването на кислород от тъканите. Диетата с грозде е трудна, но ефективна. За една седмица можете да се отървете от 2 до 3 килограма.
За закуска консумирайте варени яйца, извара, шунка или мюсли и кисело мляко. За обяд се позволява 1 филийка хляб и зеленчукова супа, а за вечеря – салата по избор и филийка хляб. През цялото време може да пиете вода и да ядете грозде. Ако се почувствате зле, спрете диетата.

Диета с ябълки
Ябълката е известна със свойствата си да прочиства организма. При спазването на диета с ябълки, може често да изпитвате чувство на глад. Но ако имате силна воля, можете на надхитрите празния стомах. Тъй като ябълките съдържат всички необходими за организма минерали и соли, често са избирани за основен продукт в режим на здравословно гладуване. Препоръчва се диетата с ябълки да не продължава повече от 5 дни при спазване на следната схема:
През цялото време на диетата се консумират ябълки и вода. През първите два дена, количеството не трябва да надвишава 2 килограма. През третия и четвъртия ден се позволяват до 1,5 кг ябълки, а през петия – 1 кг.

Диета със зеле
Неслучайно, в основата на много магически диети стои зелето. То е много нискокалорично, а за обработката му организмът изразходва много енергия. За да отслабнете до 7 кг на седмица, трябва да спазвате следните правила:
1. Не трябва да консумирате сол
2. Можете да ядете зеле по всяко време в неограничени количества
3. Закускатави трябва да включва консумацията на една филийка черен хляб и чай без захар. Може да пиете и неподсладено кафе.
4. На обяд консумирайте салата от зеле и едно твърдо сварено яйце.
5. За вечеря хапвайте бяло месо или риба.

Според лекарите, диетите могат да се спазват само за няколко дена, веднъж или два пъти в годината. Въпреки, че есенните плодове и зеленчуци са много вкусни и полезни, не трябва да се прекалява с гладуването. След края на диетите, постепенно преминете към нормален хранителен режим, за да не възвърнете изведнъж килограмите си.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top