Използвайте тези стратегии, за да намалите приема на захар
Четете етикетите
Обикновено обвиняваме сладките изделия за провала на диетата си. Истината е, че половината захар, която консумираме, идва от солени източници, като сос, салата дресинг, подправки, бисквити, хляб. Тези храни са опасни, защото не си даваме сметка, че съдържат захар и прекаляваме с количествата. Колкото повече захар приемаме, толкова по-силно е желанието ни да хапнем още и още. Решението е да четете етикетите на храните, които избирате в магазина и да купувате тези с по-малко захар. Използвайте лют вместо сладък кетчуп и масло и оцет вместо готов сос.
Започнете деня с правилната закуска
Започвайки деня си с кифла, създавате опасен модел. Нивото на кръвната захар се покачва бързо и това ви осигурява прилив на енергия. След час, два обаче ви се хапва отново нещо сладко. Може да прекъснете този цикъл, ако хапвате на закуска комбинация от фибри и протеини, като бъркани яйца, пълнозърнест хляб, кисело мляко и плодове.
Движете се повече
Психолозите съветват да се движим повече, за да преодолеем желанието си за похапване на сладки храни. Ако не можете да спрете да мислите за тортата в хладилника, се разходете из квартала, срещнете се с приятели. Само след половин час ще се разсеете и ще избегнете сладкото угощение. Вероятно ще забравите за първоначалния си стремеж само след няколко минути. Опитайте!