Home / АКТУАЛНО / 4 прости начина да избегнете грипа
4 прости начина да избегнете грипа

4 прости начина да избегнете грипа

Дори да има грипна епидемия, не е задължително и вие да се разболеете

Грипният сезон е в разгара си. Дори възрастните с никакви симптоми на вируса могат да заразят други хора. Избегнете това с тези 4 прости стъпки.lesni-trikove-za-pobejdavane-na-grip-nastinka-v-zarodish-framar

  1. Подгответе тялото си: Като за начало може да си направите ваксина против грип. Въпреки че тя не е гаранция, все пак намалява шансовете да се разболеете с 60%. Също така, започнете да се упражнявате всеки ден по 30 минути. Умерената физическа активност помага за укрепване на имунната система. Скорошно проучване установи, че активните хора са с по-малък риск от настинка в сравнение с тези, които не спортуват. Препоръчително е и да хапвате по-леки храни. Обилното хранене не допринася за подпомагането за имунната система.  
  2. Поддържайте добра хигиена у дома: Дезинфекцирайте и почиствайте редовно повърхностите у дома. Редовното миене на ръцете е най-добрият начин да предотвратите разпространението на болестта. Ново проучване установи, че само 5% от хората си мият ръцете достатъчно дълго, за да убият всички микроби. 20 секунди енергично миене на ръцете със сапун и вода е всичко, от което имате нужда, за да сте в безопасност. Средният потребител обаче го прави за 6 секунди. Вирусите могат да живеят в хавлиите, с които си избърсваме ръцете, затова не използвайте една и съща кърпа повече от 2 дни.
  3. Пазете се от подли микроби: Лесно можете да се заразите от дръжката на вратата на колата, след като докоснете устата или носа си. Обърнете внимание на повърхностите в колата, офиса. Избършете циферблата и волана с дезинфектант. В офиса почиствайте редовно бюрото и компютъра си. Микробите на грипа могат да живеят в продължение на 2 до 8 часа на твърда повърхност. Дистанционното и компютърната мишка у дома могат да разпространят заразата в семейството, ако има болен.
  4. Яжте повече плодове и зеленчуци: Осигурете си повече витамини, като най-важен сред тях сега е витамин С. Всеки ден консумирайте цитрусови плодове и колкото се може повече фибри. Те, освен че се грижат за тънката ви талия, ви предпазват и от болести.

Още съвети за справяне с грипа ТУК и ТУК!

Посетете и Фейсбук страницата ни за още полезни съвети!

4 прости начина да избегнете грипа
4.5 (90%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • Scroll To Top