Home / АКТУАЛНО / 6 признака, че бракът ви ще завърши с развод
6 признака, че бракът ви ще завърши с развод

6 признака, че бракът ви ще завърши с развод

Признаците, че бракът ви няма бъдеще

Много двойки сключват брак с големи очаквания – резултат от собствените им болезнени истории от миналото и незадоволени нужди. Апатията и презрението в брака са предупредителни знаци, че разводът не е далече. Ето и кои са признаците, че бракът ви ще завърши с развод. 

Обвинения, критика, сарказъм
Подхождайки с тези емоции, вие показвате, че нямате доверие на половинката си. Пренебрежителните коментари, обвиненията и критиката са опасни за всеки брак и най-вероятно ще доведат до разпадането му. 

Егоизъм, липса на разбиране
За да поддържате добри взаимоотношения, трябва да се поставяте по-често на мястото на партньора си. Егоизмът е сигурен начин да го отблъснете и дистанцирате. Вие сте един отбор и това означава да си пазите взаимно гърба.

Негативно отношение към живота
Бракът изисква положителна нагласа повече от всички други взаимоотношения. Негативизмът и отбранителното поведение драстично увеличават риска от разпадане на връзката. 

Влошаване на здравето 
Когато един от двамата партньори е неудовлетворен и нещастен в брака, това води до физиологични промени в организма. Повишена сърдечна честота, повече адреналин, високо кръвно налягане – всички тези физиологични реакции изключват възможността за ефективно разрешаване на конфликтите. 

Неуспешни опити за преодоляване на противоречията
Ако конфликтите не се разрешават, а пренебрегват, вероятността за развод се увеличава. Всяка здрава връзка изисква сериозно отношение към конфликтите и проблемите на двойката. Протакането и липсата на желание за комуникация само влошават положението.  

Лоши спомени
Негативният опит от миналото може да застраши брака, ако той се използва за пренаписване на историята. Всяка връзка е различна и трябва да се започне без емоционален багаж. 

6 признака, че бракът ви ще завърши с развод
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top