Home / АКТУАЛНО / 6 символа на красота, които са се променили с годините
6 символа на красота, които са се променили с годините

6 символа на красота, които са се променили с годините

Символите на красота, които са се променили с годините

Символите на красота се променят непрекъснато. Много от тенденциите, на които се кланяме днес, са били избягвани в миналото. Това, което е било считано за красиво преди по-малко от век, днес е считано за лоша проява на вкус.19a573c1d3c50f46bab2c9a2153

1. Цветът на кожата: Един от най-големите символи на красота в миналото – светлата кожа, днес не е толкова привлекателен. С навлизането на солариума всяко модерно момиче се влюби в шоколадовия тен. Днес загарът и през зимата е считан за секси. В миналото обаче той е бил символ на работническата класа.

2. Високото чело: Високото чело е било символ на красота в миналото. Жените са отстранявали част от косата си, за да постигнат този ефект. Елизабет I, Елизабет Удвил и Ан Болейн са известни с красивото си високо чело. Днес много жени умишлено скриват челото си с бретон.модели

3. Гримът: В миналото жените, които се гримират обилно, са били считани за уличници и жрици на любовта. Днес всяко модерно момиче използват смело грим, като част от ежедневния си ритуал за разкрасяване.

4. Ружът: Обърнете внимание на жените през XVIII век в Европа и ще видите много, много руж. Въпреки че през тази година ружът се завърна на световните модни подиуми, той бе леко позабравен през последните години.

5. Порцелановата кожа: До края на XIX и началото на XX век бледността не е бил характерна само за пребиваващите в закрити помещения. Жените са полагали извънредни усилия, за да добрият този порцеланов поглед. Една жена, която е символ на красота – Елизабет I, е нанасяла покритие от олово на кожата си. Според някои източници кожата на червенокосата красавица е била изключително напукана до края на живота й. За щастие днес визията тип таласъм не е актуална!

6. Спортът: След Втората световна война много правителства осъзнаха ползите от насърчаването на жените да се занимават активно със спорт. В миналото спортът е бил забранен за жени, докато днес е символ на здраве.

6 символа на красота, които са се променили с годините
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top