Home / АКТУАЛНО / 6 странни причини да наддаваш на килограми
6 странни причини да наддаваш на килограми

6 странни причини да наддаваш на килограми

6 здравни проблема, които стоят между теб и идеалното тегло

Депресия
Много антидепресанти водят до наддаване на тегло. Не е изключено теглото да се увеличи с до 15 килограма. Освен това хората, които се чувстват тъжни, самотни и неудовлетворени, са склони да се хранят с по-нездравословна и калорична храна. При тях се наблюдава и ниска физическа активност. 

Неподходящи лекарства
Списъкът с лекарства, които водят до увеличаване на теглото, е дълъг. Ако пиеш противозачатъчни лекарства, излишни хормони за хормонална терапия, стероиди, лекарства против гърчове, рак на гърдата, артрит, мигрена и дори киселини, може да наддадеш неочаквано на килограми. 
Намали до минимум приема на лекарства и потърси алтернативно лечение, като се консултираш със специалисти. 

Забавен метаболизъм
Това може да се дължи на бедната на фибри храна, която консумираш. Не е изключено и да си дехидратирана. Водата и богатата на фибри храна играят ключова роля за добрия метаболизъм.  

Липса на определени хранителни вещества
Ако диетата ти е с ниско съдържание на витамин D, магнезий или желязо, може да промени метаболизма и енергийните нива. Вероятно компенсираш това с кофеин, сладкиши и прости въглехидрати, затова не е изненадващо, че наддаваш на килограми. Увеличи консумацията на червено месо, спанак, орехи и бадеми. Прекарвай повече време на открито, за да си набавиш витамин D. 

Напредване на възрастта
Това е неизбежно, но можеш да постигнеш идеално тегло с повече упражнения и по-малко калорична храна. Физическите упражнения са изключително важни за дългосрочното поддържане на идеално тегло. Не забравяй и че не всички калории са равни, когато става въпрос за тегло. Протеините ще накарат организма ти да изгаря повече калории. Изборът на нискомаслени протеини и намаляване на въглехидратите са добри начини да се отървеш от излишните килограми. 

Синдром на Кушинг
Наддаването на килограми, високо кръвно налягане, остеопороза и промяна на цвета на кожата може да са знаци, че организмът ти не преработва хранителните вещества така, както трябва. Синдромът на Кушинг засяга 15 души на милион.

6 странни причини да наддаваш на килограми
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top