Home / ДИЕТИ / 90-дневна диета

90-дневна диета

Тази диета стана популярна преди няколко години. Много хора я изпробваха и постигнаха чудесни резултати. Нека си я припомним.
Диетата е изключително ефективна, защото гарантира бавно, но трайно отслабване. По време на трите месеца не лишавате организма си от нищо. Ядете толкова, колкото ви се иска.
Диетата е подходяща не само за отслабване, но и за нормализиране на кръвното налягане. Чрез спазване на режима, засилвате метаболизма си и се снабдявате с енергия. За 90 дни можете да отслабнете от 18 до 25 килограма, в зависимост от телесната ви маса. Много важно е да следвате точната схема на диетата и правилно да заменяте дните.
След края на диетата няма риск от възвръщане на килограмите.
90-дневната диета се разделя на 4 цикъла, които се редуват постоянно.
През първия ден на диетата трябва да консумирате само белтъчини, през втория – варива, третият е за въглехидрати, а четвъртият – за плодове.
На всеки 29-ти ден от диетата трябва да изтърпите воден режим. По време на цялата диета трябва да имате 3 такива разтоварващи дни, в които трябва да пиете само вода.
През белтъчните дни трябва да ядете месо, яйца, млечни продукти, соеви продукти, зеленчуци и пълнозърнест хляб. За закуска задължително се хапват плодове, но помнете, че не трябва да смесвате различни видове. Това важи и за останалите дни от диетата. Закуската винаги се състои от плодове.
За обяд може да си приготвите пържола на скара със салата, яйца или сирене. Вечерята трябва да е същата като обяда, но количеството трябва да е по-малко.
През втория ден можете да ядете боб, леща, ориз, царевица, картофи, грах, зелен боб и соя. Отново закусвате с плодове, за обяд си приготвяте ястие от гореспоменатите, а за вечеря хапвате същото, но в по-малко количество.
През третия ден можете да хапвате всички любими неща: тестени изделия, сладкиши, пици, спагети и т.н. Закусвате с плод, а вечерята е същата като обяда.
През четвъртия ден трябва да консумирате само плодове, плодови сокове, компоти, сушени плодове и ядки. Можете да ядете различни плодове през целия ден, но не смесвайте различни на едно хранене.
След края на диетата, започнете да се храните нормално, но запазете навика да закусвате с плодове. Можете да повторите 90-дневната диета след 3 месеца почивка.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top