Home / ЗДРАВЕ / Алоето твори чудеса

Алоето твори чудеса

Алоето – кой ли не е чувал за хилядите му лечебни свойства? Екстрактът от това растение се среща в толкова много козметични и лекарствени продукти, а действието му е доказано. Но какво точно представлява алоето? Това е вечнозелено растение от Южна Африка с дебели и сочни листа, от които се извлича сгъстен сок. Той се използва за стимулиране на заздравяването на раните при изгаряне, след ренгеново облъчване. Притежава силно противомикробно действие.
Лечебният му ефект се дължи на антрахиноновите гликозиди. Те обача не са подходящи за бременни жени, тъй като могат да предизвикат аборт.
Като биогенен стимулатор билката се прилага при заболявания на роговицата и ретината на окото, при бавно зарастващи рани и други.
При лъчева терапия като профилактично средство се прилагат мазила с алое, тъй като повишават издръжливостта на кожата спрямо действието на рентгеновите лъчи. Пулпът от листата на алое вера е изключително богат на витамини, минерални соли, амино киселинии ензими. За кожата има хидратиращо действие и подпомага клетъчната регенерация на кожата. Натуралният екстракт от алое подпомага за свеж, здрав и хидратиран вид на вашата кожа.
Дори египетските кралици Клеопатра и Нефертити са се възпозлвали от чудотворното действие на алоето. Както и много други, и те са го изпозлвали като средство за лечение и разкрасяване.
Чудотворното растение има освежаващи и подмладяващи свойства. В близкото минало са се използвали екстракти от растението за лечение на изгаряния, предотвратяване на кожни инфекции при рани и други кожни проблеми. Дървесинното вещество лигнин, съдържащо се в алоето му придава невероятното свойство да прониква дълбоко в кожата и да върши многобройните си чудеса.
Приложено на лицето и шията, алоето омекотява кожата и забавя появата на бръчки. Звучи страхотно, нали дами? Също така, омекотява мазоли и втвърдени кожни зони на ходилата. На базата на това растение, се правят мехлеми, които предотвратяват появата на мехури и обелване на кожата вследствие на слънчеви изгаряния.
Не случайно алоето е наречено „чудотворно растение“ и „природно лекарство“. То наистина има уникалната сила да твори чудеса за вашето добро здраве и блестяща красота.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top