Тези кифлички с кашкавал са идеални за закуска
Предлагаме ви една наистина сполучлива рецепта за кифлички с кашкавал . Закуските стават бързо, защото не им е необходимо много време за втасване, а са и невероятно вкусни и ароматни.
За тестото са ви необходими две яйца, две супени лъжици мазнина / за предпочитане олио/, 300 гр. топло прясно мляко; 20 гр. прясна мая, по 1 ч.л. сол и захар, 1 к.л. сминдух и приблизително 600 гр. брашно за замесване на меко тесто. Отделно за пълнежа смесете 30 гр. меко краве масло с около 50 гр. ситно настърган кашкавал. Може да импровизирате с плънката. Кифличките стават неповторими , ако добавите сирене и малко настърган колбас.
Първо размийте маята с малко топло мляко, добавете и захарта и оставете настрани да шупне. Към останалото топло мляко добавете солта, сминдуха, яйцето + 1 белтък / жълтъка отделете за намазване на кифличките с кашкавал/ и 2 лъжички мазнина. Към така приготвеното мляко добавете маята и разбъркайте хубаво до получаване на еднородна смес. В подходящ съд пресейте част от брашното, добавете течните съставки и замесете меко тесто. Оставете да се отпусне за 15 минути, разточете на правоъгълник. Намажете с приготвената плънка и започнете да навивате на руло от двата срещуположни края. Така ще получите две сравнително еднакви рула. Всяко руло нарежете на парченца с приблизителна ширина 4-5 см.
Наредете оформените кифлички в тава заслана с хартия за печене и оставете да втасат за 15 минути. Преди да ги сложите във фурната, притеснете в средата всяка кифличка с дървено шишче потопено в масло, намажете с отделения жълтък, размесен с 2 л. прясно мляко и поръсете със сусам. Имайте предвид, че кифличките доста се надуват и трябва да ги сложите на разстояние една от друга. Не е проблем, ако разделите кифличките и печете в две отделни тави.
Печете тези кифлички с кашкавал до готовност в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.