Home / ЗА НАС / Брак по Сметка
Брак по Сметка

Брак по Сметка

Брак по сметка, за или против.

Като правило, брака по сметка изключва любовта, това обаче е неточно и сега ще видим защо.

     brak po smetkaВ този брак съображенията могат да бъдат: Този човек е подходящ за мен, мой тип е, имаме сходни интереси, забавляваме се с еднакви неща, харесваме приятелите си и двамата търсим любовта, защо тогава, тя да не ни се случи!

Сметките в брака могат да бъдат много и различни: Желание да повишиш своя статус и просперитет, по-добри възможности да се реализираш, по-добра среда за живот, искаш дете, а то има нужда от баща, писнало ти е от безразборен секс за една нощ, просто пари и много други неща, при които разумът е склонен да затвори очи, пред волята на сърцето.

Какво да очаквате от един брак по сметка? Нито един отговор няма да бъде изчерпателен, просто защото всички сметки, могат да се окажат погрешни. Като цяло обаче, статистиките говорят, че браковете по сметка са по-стабилни, отколкото браковете по любов: Разумът в институция като брака, определено бие сърцето.

Когато обаче сметката се простира просто до пари, щастливи в тази двойка, практически няма. За това тук няма да се спираме на крайните изцепки в сутуацията.

brak po smetka   brak po smetka

brak po smetka

Малко по-различно стоят нещата при бракът от съображения за взаимно удобство. Прост пример: Аз ходя на работа и печеля парите, ти се грижиш за децата и домакинството, през свободното си време се забавляваме заедно… Такива семейства са създадени по чисто рационални съображения и за мнозина това е много удобна форма на съжителство. Когато ползата е и за двамата партньори, отношенията обикновено, са силни и стабилни години и десетилетия . Освен това, ако са разумни хора, които знаят как да бъдат благодарни един на друг, с течение на времето, във връзката им може постепенно да се вмъкнат елементи на сантимент и романтика. В резултат, тези премерени и установени взаимоотношения, могат да се развият в истинска любов, което често се случва!

Когато сте от хората, които имат съмнения по отношение на брака по сметка и цените основно любовта в една връзка, трябва добре да помислите, защото въпреки любовта, брака е вид сделка.

brak po smetka

Ако сте мъж , преди да направите предложение, трябва да сте сигурни, че имате достатъчно пари, за да издържате семейство. Преценете добре, нейния характер в дългосрочен план. Помислете, готов ли сте да станете баща (това неминуемо ще дойде).

Ако сте жена , преди да приемете предложението на любимия човек, трябва честно да си отговорите: Имам ли силата да обичам този човек, такъв какъвто е? Ще бъда ли в състояние, да го направя щастлив? В състояние ли съм да правя компромиси за преодоляване на различията ни? Можете ли да разчитате на себе си, за това?

Дори, когато човек гори от любов, не може да живее без глава, без мисли за бъдещето!

От различен характер, но пак сметки…

brak po smetkaКое е най-правилното изчисление, тогава? Брака е екипен живот и дали ще изчислявате рационално или под влияние на чувствата, правилната насока е вниманието към интересите на другия в началото, после интересите на децата, които ще появят и на първо място от интереса на семейството, като цяло.

Вече не ви се вижда, толкова лесно, нали?

Човек обикновено се грижи за собствените си интереси, но когато в една връзка са двама и между тях има нещо силно, тогава не можеш да мислиш само, какво ще получиш, а повече, какво ще дадеш. Бракът по сметка, тук има едно сериозно предимство – има сделка и тя е ясна, сделката трябва да е полезна и за двете страни.

Ако човек търси жена, която ще се грижи за него и дома, а в замяна предлага приличните си доходи, добро отношение, съвпадение на интереси и лоялност, сделката е повече от добра.

Я пак да повторим, кое е най- правилното изчисление за добър брак? – Правилно изчислява този, който взема под внимание потребностите на другата страна, в името на общата връзка…

Добре си направете сметката, какво ще ви направи щастливи!

Брак по Сметка
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top