Home / ДИЕТИ / Да отслабнем след 30! Възможно ли е?

Да отслабнем след 30! Възможно ли е?

От наднормено тегло се оплаква всяка трета жена в света, независимо от възрастта. Факт е, че с напредване на годинките, метаболизмът се забавя и отслабването става с няколко идеи по-трудно. Но не и невъзможно.
Както при всяка една диета, първото и най-важното нещо е силната воля. Ако имате воля да откажете шоколадов десерт и да се поразходите в парка, вместо да се излежавате пред телевизора, то нямате никакви проблеми. Отслабването ви е в кърпа вързано! Разбира се, ще трябва да спазвате и режим, но това е по-лесната част.
Повечето жени след 30 години вече са имали щастието да станат майки и нещастието да загубят атлетичната си фигура. Честа грешка, която допускаме е сляпо да вярваме в чудото на диетите. Започвайки да спазваме определена диета, имаме прекалено големи очаквания и щом резултатите не са налице, нерядко се отказваме. Трябва да знаем, че за да отслабнем трайно, трябва да сваляме килограми постепенно. След 30-годишна възраст метаболизмът се забавя и съответно не може да обработи толкова бързо количеството храна. Ако искаме да възвърнем фините си линии, трябва да ограничаваме количеството на дневния си прием. Колкото и да е досадно, трябва да обръщаме внимание на количеството калории и по-честичко да четем етикетите на продуктите. За нормален прием се считат до 1200 калории на ден, разпределени по 400 от всеки вид- протеини, мазнини, въглехидрати.
За да отслабнем трайно, трябва да изключим захарта от менюто си и да намалим тестените продукти. Ако напълняването е вследствие на бременност, можем да добавим и някои прости упражнения за стягане на фигурата.
Започнете да правите леки тренировки.
Тичайте по 5-10 минути на пътечка във фитнеса.
Правете по няколко серии клякане с гирички и коремни преси.
Пожелаваме ви успех с отслабването и не губете вяра в себе си!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top