Home / ДИЕТИ / Диета с овесени трици

Диета с овесени трици

Това, което трябва да изясним още в началото е, че самостоятелна диета с овесени трици не съществува. Това, което е установено е, че овесените трици действат идеално с диетата на Дюкан. Приема се, че диетата на Дюкан има няколко фази. Първата от тези фази е приемът на овесени трици. Тъй като Дюкан предлага диета, в която трябва да се намали драстично приемът на въглехидрати да се увеличи приемът на протеин, то овесените трици играят важна роля в този период, в който трябва да се намали глада за въглехидрати.
Всеки ден, най-добре на гладно, започнете да приемате 1 ½ с.л. овесени трици. Как влияят овесените трици? Намаляват постоянния глад за въглехидрати. Освен това те съдържат баластни вещества. Идеален начин да си регулирате храносмилателната система. Благодарение на тази първа фаза в диетата на Дюкан става възможен приемът на лук, подправки, корнишони и други определени зеленчуци.
Докато спазвате този хранителен режим са позволени кафе, някои видове чай, мляко, но с ниско съдържание на мазнини. Трябва да изпивате по 1/5л. вода/ден.
Основният хранителен режи към който трябва да се придържате вече бе споменат по-горе. Това е режимът на диетата на Пиер Дюкан (вж. за справка). Към своя дневен режим Дюкан предоставя списък с храните, които са разрешени, както и рецепти.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top