Home / ЗА ВЕЧЕРЯ ВКУСНО И БЪРЗО / Домашен пилешки бульон
Домашен пилешки бульон

Домашен пилешки бульон

Как да си направим ароматен, домашен, пилешки бульон, който е безценна основа за различни ястия.

Продукти

How-to-Make-Chicken

 

1 пилешки фенер, нарязан на парчета

1 тарелка пилешки крилца – 6-7 бр.

1 голяма глава лук, нарязана на четвъртинки

2-3 моркова, нарязани на четвъртинки

1/2 глава целина, нарязана на едро,  а зелената част на около 3-4 см.

1 дафинов лист

Дръжките от 1 вр.  магданоз

1 стрък мащерка или чубрица

няколко зърна черен пипер

3 л. студена вода

Пилешкото и всички подправки, без зеленчуците,  сложете в дълбока тенджера. Покрийте със студената вода. Сложете да заври върху котлона. Сложете капак, намалете температурата до ниска и оставете да къкри. През първите 20 мин. трябва периодично да обирате получилата се по повърхността пяна.

how-to-make-chicken-stock-1

След 2 часа, добавете лука, морковите и целината. Оставете да къкри още 1 час и готово.

Chicken Broth

Като се поохлади, прецедете и  насипете в пластмасови формички /с големина, колкото чаена чаша/ или в пликове за фризер.

chicken-stock-500x500-kalynskitchen

Приберете ги във фризера и ползвайте, когато поискате да ви заухае на вкусен домашен бульон, за супи, яхнии, а и при настинка, няма нищо по-вкусно, полезно и хранително, от купичка ароматен, домашен бульон.

chicken-broth

Може да пасирате останалите след прецеждането зеленчуци и с малко от бульона, да си направите, вкусна крем супа с пилешките крилца.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top