Home / ДИЕТИ / Домашен ябълков оцет за отслабване и прочистване на организма
Домашен ябълков оцет за отслабване и прочистване на организма

Домашен ябълков оцет за отслабване и прочистване на организма

Отслабване с ябълков оцет- мит или легенда

Видимите резултати при отслабване с ябълков оцет се появяват едва след няколко месеца, но за това пък ползите от този диетичен режим са повече от достатъчни. Супена лъжица домашен ябълков оцет в комбинация с половин чаена чаша вода и лъжичка мед действа успокояващо и повлиява на безсънието. Освен това ябълковият оцет подобрява храносмилателните процеси и е добро средство при хранителни отравяния. Ябълковият оцет допринася за по-доброто усвояване на калция от организма, а също има свойството да регулира нивото на кръвната захар.

От всички изброени предимства на ябълковия оцет се вижда, че той влияе благотворно на всички механизми, които причиняват наднормено тегло: лошо храносмилане, високи нива на кръвната захар и безсъние. Имайте предвид обаче, че за да постигнете всички тези ползи при отслабване с ябълков оцет е нужно да ползвате домашно направен такъв, тъй като другият е преминал през термична обработка и е изгубил полезните си качества.

qbalkov ozet

Домашен ябълков оцет за отслабване

За направата на домашен ябълков оцет са ви необходими около 800 гр. Настъргани ябълки, които се заливат с литър преварена вода. Към получената смес се добавят 10 гр. жива мая и 100 гр. пчелен мед или захар. Ябълковата каша се поставя в стъклен съд и се оставя да ферментира на открито за около десетина дни, като през това време се разбърква ежедневно. След десетия ден прецедете през марля ябълковия оцет , налейте го в подходящ съд и го оставете на топло място да продължи с ферментацията, която отнема около 50 дни. Готовият ябълков оцет се съхранява на студено, най добре при температура от 6-10 градуса.

За отслабване с ябълков оцет ще ви е нужно доста време, но за това пък ползите за здравето са повече от очевидни. Започнете деня с чаша топла вода, в която сте разтворели супени лъжица ябълков оцет и чаена лъжичка мед. Не забравяйте, че след всяко от основните хранения е добре да се приема и по чаена лъжичка оцет. Първите видими резултати при отслабване с ябълков оцет ще забележите след около два месеца.

Домашен ябълков оцет за отслабване и прочистване на организма
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Силвия Георгиева

Scroll To Top