Home / ЗДРАВЕ / Домашна маска за суха коса

Домашна маска за суха коса

Косата ви се сплита, чупи, няма гланц. Ресането е кошмар. Това са основните признаци на сухата коса. Как може да се справите с този проблем? Към честите решения са продукти, които да овлажнят косата ви- спрей, маска за коса. А защо да не направите маска за суха коса в домашни условия?
Макар да ви изглежда малко стряскащо, то може да намажете косата си със зехтин или обикновено олио. Спокойно- няма да се замаже косата. Вероятно това е първото, което ви хрумва.
Сложете 2 с.л. олио или зехтин. Към него добавете един жълтък. За да направите маската хранителна добавете и 1 с.л. мед. В случай, че разполагате с прясна ябълка, портокал, лимон ви препоръчваме да добавит изцеден сок към вашата маска. Разбъркайте и нанесете. Може да оставите така за 10-15 минути и след това да изплакнете в банята. Олиото и медът ще подхранят косата, а сокът ще донесе блясък.
В случай, че горе описаната маска не ви харесва, може да пробвате следната рецепта:
Затоплете една чаша прясно мляко. Добавете към чашата смачкани сурови бадеми. Тази смес нанасяйте всеки път, след като измиете косата ти с шампоан. Тя ще възвърне блясъка на косата ви. Измийте косата си, нанесете сместа върху косата. Стойте така поне половин час и изплакнете. Към тази маска много често се препоръчва и майонеза като съставка. Тя съдържа олио и възвръща влажността.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top