Home / АКТУАЛНО / Е-цигарите – оръжие срещу тютюнопушенето или нещо по-страшно и от него?
Е-цигарите – оръжие срещу тютюнопушенето или нещо по-страшно и от него?

Е-цигарите – оръжие срещу тютюнопушенето или нещо по-страшно и от него?

Електронните цигари стават все по-популярни, но липсва всякакъв контрол         

Електронните цигари стават все по-популярни сред пушачите, като само през последните месеци стотици хиляди фенове на тютюна преминаха на тях. Това поражда много въпроси, свързани с тяхното въздействие върху организма в дългосрочен план.

Вредни ли са е-цигарите

Вредни ли са е-цигарите?

За съжаление изследванията, направени до момента, все още не са достатъчни, за да се направят категорични заключения относно безопасността на електронните цигари. Няма достатъчно информация за здравословните ефекти на  този тип цигари върху организма, най-вече в дългосрочен план. Като прибавим към това и факта, че хората не са наясно какво точно приемат с електронните цигари, има върху какво да се помисли.

Потребителите могат да избират измежду стотици видове електронни цигари, но регулацията върху тях е изключително ниска. И все пак, според мнозина експерти, е-цигарите са по-малко вредни от нормалните, но те в никакъв случай не могат да бъдат смятани за здравословни.

Womens.bg подчертава факта, че в 19 вида от електронните цигари, продавани в САЩ, бе намерено веществото нитрозамин. Става въпрос за канцерогенно вещество, съдържащо и в нормалните цигари. Отгоре на всичко въпросните електронни устройства, произведени в Китай, съдържат и диетиленгликол – вещество, използвано и при производството на антифриз. В други е-цигари пък бе открит никотин, въпреки че на опаковката е подчертана неговата липса. 

Вижте и как да откажете цигарите, без да напълнеете!

Харесайте и Фейсбук страницата ни!

Е-цигарите – оръжие срещу тютюнопушенето или нещо по-страшно и от него?
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

  • Scroll To Top