Home / АКТУАЛНО / Фактори, които влияят върху късогледството
Фактори, които влияят върху късогледството

Фактори, които влияят върху късогледството

Късогледството представлява промяна на формата на очната ябълка и по-конкретно нейното удължаване. По този начин, за да се фокусира един обект, слънчевата светлина не пада върху ретината, а преди ретината. Съществуват разнообразни индикатори, с които очната ябълка може да бъде удължена, а ние ще се спрем на основните.

1. Генетични. Има хора, когито имат фамилно предразположение към късогледство. При тях миопията се открива още в ранна детска възраст. През тази възраст единственото корекиращо средство са очилата. Контактните лещи са друга опция, но за тях дететео трябва да достигне достатъчно зряла възраст, за да може да се справя с тях. Късогледството се корегира за постоянно чрез лазерна операция.

2. Стрес. Той упражнява натиск върху интракраниалните нерви, контролиращи мускулите в окото. Прекомерният стрес може да възпрепятства доброто срение и да причини късогледство. Ако работата вие е прекалено тежка за очите и постоянно трябва да напрягата зрението си, също на база стрес, може да се появи миопия.

Ако се съмнявате, че имате късогледство, е добре да потърсите своевременно очен лекар.Основният симптом на късогледството е замъгляването на зрението, когато се опитате да видите далечни обекти. Ако често страдате от главоболие, когато се опитвате да фокусирате далечни обекти, значи трябва да се обърнете към офталмолог. Добре е да знаете, че взирайки се в тях, вие допълнително оказвате натиск върху зрението си и може да получите преумора или очите ви да започнат да сълзят. Миопията се изследва лесно и бързо с външен преглед, който представлява тест. Очилата са основно корегиращо средство, тъй като те корегират грешното пречупване на светлинните лъчи и дават ясна видимост. Ако естетически не се удобрявате, можете да използвате контактни лещи. Ако имате възможност, може да си направите лазерна операция, за да се разреши този проблем. Също така, ако сте с малък отрицателен диоптер, може да използвате упражнения за очи. Родителите с малки деца, трябва да бъдат внимателни и да разпознаят появата на късогледство при малките деца, защото те самите не биха могли, а усещането за дискомфорт, би ги притеснявало. Колкото по-рано проблема се идентифицира, толкова по-добре. За всеки случай, се информирайте детайлно за предпоствките и превантивно ги избягвайте.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top