Home / АКТУАЛНО / Гледачки или риск да бъдем ограбени?

Гледачки или риск да бъдем ограбени?

В последните десетина години, в България се появиха всякакви гледачки, баячки, врачки и екстрасенси. Тези шарлатани заблуждават, че могат да излекуват всички болести, да развалят черна магия, да направят магия за любов, щастие, късмет, да надникнат в бъдещето ви и какво ли още не. Много отчаяни хора, които не намират решение на проблемите си и не могат да се доверят напълно на традиционната медицина потърсиха услугите им и останаха разочаровани и ограбени. За да не попадате и вие в капана на тези съмнителни госпожи и господа, изобщо не си помисляйте ги да посетите. Ако го направите, бъдете сигурни, че ще помогнат. Обаче на себе си. Като ви вземат парите и напълнят главата ви с бръмбари.
Тези хора обикновено ви разпитват за проблемите, които искате да решите и впускат въображението си на пълни обороти. Когато се изпуснете за нещо, те се захващат и започват да разтягат локуми… докато не сбъркат.

Ако пък не „ познаят“ нещо, умело се измъкват с това, че „не са дочули правилно сигнала“. Някои от тях са добри наблюдатели и улавят движенията на тялото ви, жестовете и мимиките. Когато получат одобрение, продължаат да съчиняват историйки. Ако имате вид на по-заможен човек, бъдете сигурни, че няма да ви спестят лошите прогнози. Но, за да не ви изпуснат като клиент, веднага ще предложат услугите си за разрешаване на проблема. Може би ще ви накарат да изпълнявате налудничави ритуали, да се въртите в кръг, да пиете съмнителни отвари и така нататък. Другият вариант е да ви заблудят, че всичко ви е наред и когато сте при тях всичките ви проблеми намират решение. Това също е начин да си осигурят чести посещения и стабилен доход, а вие уж да намерите спасение.
В отчаянието си, много хора са склонни да дадат и последните си пари, когато насреща им се предлага изцеление. Не го правете, не подхранвайте системата. Доверете се на алтернативната медицина – изучавайте източни учения, практикувайте медитация, йога и изпробвайте рейки терапията. Доверете се на вътрешното си Аз и интуицията. За всеки проблем си има решение и можете да го откриете сами за себе си. Правете това, което ви кара да се чувствате добре и все пак – не пренебрегайте традиционната медицина. Тя може да ви насочи на кое да обърнете внимание, а как да го направите- решете сами. Не позволявайте на врачките да ви манипулират и да ви ограбват.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top