Home / ЗДРАВЕ / Грижа за връхчетата на косата

Грижа за връхчетата на косата

Грижата не само за връхчетата, но и за косата като цяло е много важна. Да, жените сме по-онеправдани в това отношение. Искаме да имаме дълги коси, но жизнени. Държим да бъдем забелязани, това ни харесва. Обичаме да се съревноваваме с другите дами. Правим всякакви опити, но косата ни започва да се руши. На каво се дължи? Как да се погрижим за връхчетата си?
Химическото третиране на косата води до нарушаване цялостта на косъма. Използваме преса за коса почти всеки ден или се храним неправилно! Това също може да окаже влияние на косъма. Ето няколко стъпки, грижа за връхчетата на косата:
1.Съветът на стилистите и професионалните коафьори е да не подлагаме косата си на високи температури. Използвайте сешоар, но на най-ниската степен, това се отнася и за пресата.
2.Втривайте винаги балсам в коса. Той допълнитено подхранва и ще запази нейната цялост.
3.Всяка седмица си правете подхранваща маска и не забравяйте, че разресването на влажна коса след баня е абсолютно забранено!
4.Малък трик е да завършите измиването й с хладка вода, това ще заздрави косъма.
5.Пийте повече течности, така помагате не само на косата, но и на кожата си. Полезно е!
Последно, но не на последно място посещавайте редовно или поне веднъж месечно своя фризьор. Доверете се на професионалистите, те най-добре знаят как да се погрижат за връхчетата на косата ви!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top