Home / ЗДРАВЕ / Грижете се за усмивката си!

Грижете се за усмивката си!

Усмихнатите хора са по-привлекателни, а смехът е здраве. Това едва ли е тайна за някого. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат са се грижите за усмивката и здравето си.
Първото и най-важно правило за красива усмивка е грижата за здравите зъби. Мийте зъбите си с мека четка поне два пъти на ден. Не забравяйте да измиете вътрешната част на зъбите и езика си. Правилното миене на зъбите е с кръгообразни движения и продължава около 2-3 минути. След всяко хранене дъвчете дъвки и по възможност използвайте конец за зъби. Избягвайте дъвките с изкуствени подсладители и захар. Редовно посещавайте стоматолог и използвайте качествени пасти за зъби. Ако имате проблеми с кървящи венци, задължително трябва да се посъветвате с лекар, но можете да прибегнете и до някои рецепти от народната медицина. Кървенето на венците е често срещан проблем и в много от случаите е свързано с възпаление или липса на витамини. Можете да хапнете няколко резена лимон, за да снабдите организма си с витамини и да спрете моментното кървене.

Ако имате болен зъб, но нямате възможност да посетите зъболекар, можете да притъпите болката като наложите компрес от градински чай. Зъбоболът се облекчава и с ампула течен аналгин, дъвчене на карамфил или с налагане на компрес от стрита таблетка валидол.
При чувствителни зъби, трябва да се замислите за това какво и как консумирате и каква паста за зъби използвате. Чувствителността може да е следствие от прекалено използване на избелващи продукти, както и резултат от консумацията на определени храни и напитки. Чувствителните зъби не са за подценяване. Ако изпитвате болка при отхапване, ядене или пиене на определени храни и напитки, организмът ни показва, че нещо не е наред. Веднага трябва да се консултирате със зъболекар, защото може да имате кариес или счупен зъб. Проблемите със зъбите могат да подсказват за сериозни здравословни проблеми. Ето затова е важно да посещавате често зъболекарския кабинет и да полагате необходимите грижи за здравето на зъбите си.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top