Home / МОДА И СТИЛ / Грижи за изрусената коса
Грижи за изрусената коса

Грижи за изрусената коса

Jessica_Alba_Blonde_Hair_3Красивата руса коса е винаги актуална. Твърде често, обаче, жените, които са избрали да бъдат блондинки,  не полагат подходящите грижи за косата си.

Ето защо е важно да знаете, как да намалите и дори да избегнете вредните последици от боята в светли тонове.

Грижата трябва да започне още с боядисването.

Най-добре е да се доверите на професионалистите – те знаят колко често и как да боядисват, така че да увредят косата по-малко. Ако предпочитате да боядисвате косата си у дома, не го правете по-често от веднаж  месечно. След като сте постигнали желания цвят, следващите нанасяния на боя нека бъдат само в корените. Маска и балсам за изтощена и суха коса е добре да използвате при всяко измиване на косата, а при боядисване, те са задължителни.  Обикновено флакона с боята съдържа една доза балсам и от производителя.

Трябва да знаете, че прекрасната ви руса коса изисква специални грижи, за да изглежда копринена и красива. Най-големият проблем на блондинките е сухата, тънка коса. Така че е особено важно да бъдете внимателни, когато решите косата си докато е мокра. Можете да използвате специални спрейове, обогатени с витаминен комплекс за цялостно възстановяване. Те се впръскват в косата, докато е влажна и след това сресването е безпроблемно. Ако не разполагате с подходящ продукт под ръка, тогава е добре да се изчака косата да изсъхне и след това да я срешите  внимателно.

Чест проблем са и цъфтящите крайчета. Кристалите против това ще забавят  цъфтенето и ще добавят допълнителен блясък на косата. Разбира се, редовното им подрязване е най-добрия начин да бъдат винаги здрави.

Грижи за изрусената коса
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] Винаги има какво ново да научиш за тенденциите, техниките и стайлинга. Препоръчваме ти тези основни техники, които е добре да овладееш, за да се радваш на красива коса. […]

  • Scroll To Top