Home / МОДА И СТИЛ / Гротеска в модата

Гротеска в модата

Или как да не правите, ако не искате да станете обект на подигравки

Определено, новото и различното привлича вниманието. Женските модни списания изобилстват от абсурдни комбинации и насмешливи изображения. Но все пак, съобразявайте се. Не сте Лейди Гага и в ежедневието е недопустимо да излезете като клоун. Внимателно съчетавайте цветовете и линиите на облеклото си. Комбинирайте обувките с чантата, или с друг аксесоар. Със сигурност сте попадали на екстремни предавания, където изрично предупреждават „Не правете това у дома си“. Ето пък какво да правите само и единствено там.
Носете любимите си впити дрехи, пухкавите чехли и развлечените тениски само вкъщи. На улицата и на работното място, не прибягвайте до ексцентрични облекла. Избягвайте да носите много къси поли и рокли в искрящи цветове. Можете да привлечете вниманието и с по-дълга рокля в по-неутрален цвят. Изхвърлете всички дрехи с леопардови, зеброви и тигрови щампи.
Те са запазена марка на фолк-дивите. Забравете за лъскави камъни и пайети по дрехите. Когато излизате от къщи, оставете раздърпаните дрехи и старите си любими маратонки. Така се ходи на фитнес, или на стадиона.
Ако искате да ви възприемат сериозно и да не изглеждате като ходещ панаир, не използвайте много аксесоари. Обърнете внимание и на грима си, в ежедневието се използва лек грим в топли цветове. Опушените очи и тежкият грим са за вечерта. Спокойно можете да съчетавате дънки с изчистена блуза и пак да изглеждате супер елегантна. Добавете гердан, гривна или ефектна чанта.
Всеки се стреми да изрази себе си по някакъв начин чрез облеклото. Но в стремежа си да изглеждат уникални, някои жени просто се самозабравят. Едно е сигурно – оставят траен отпечатък в съзнанието. Подчертавайте онези части от тялото си, които харесвате и прикривайте недостатъците си. Ако се притеснявате от по-пухкавите си бедра, не се пъхайте в тесни черни поли, а по-скоро изберете разкроени рокли и поли с плисета или волани. За да издължите оптически фигурата си, носете дрехи с райета и по-тъмни цветове. Не ставайте робиня на модните тенденции. Това, че нещо е актуално в момента далеч не означава, че е най-подходящото за вас. Избирайте дрехите и аксесоарите си предимно според личните си предпочитания и вкусове. Така изразявате себе си и предлагате на околните своя поглед върху модата. Манията да се придържате стриктно към модните тенденции може да ви изиграе лоша шега и да ви превърне в гротеска.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top