Home / АКТУАЛНО / Идеи за Хелоуин

Идеи за Хелоуин

Хелоуин е празник, който по традиция се чества в англоговорящите страни, но в последното десетилетие все повече българи чакат с нетърпение денят на Вси светии. Празникът е атрактивен както за най-малките, така и за по-порасналите. Той се свързва с носене на шантави костюми, тиквени фенери, трикове и бонбони. Древните келти празнували Нова година в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември. Те смятали, че тогава духовете на мъртвите бродят по земята и търсят в кого да се вселят. За да прогонят злите духове, келтите носели страховити костюми и оставяли храна пред домовете си.
В България, Хелоуин набира популярност с всяка изминала година и се превръща в своеобразен карнавал за малки и големи. Предлагаме ви няколко свежи идеи, ако все още чудите как да се издокарате за празника.
Ако не искате да прибягвате до традиционните костюми на Баба Яга, вампир или мумия, може да си направите ефектен костюм от подръчни материали. Само отворете гардероба си и вижте с какво разполагате. Интересна идея е да се превъплътите в образа на известен приказен герой. Със сигурност ще успеете лесно да направите костюма на Пипи, Снежанка, Спящата красавица или Червената шапчица.
Най-лесният костюм, който всеки може да направи у дома си е костюмът на духче. За целта ви трябва само един стар бял чаршаф, ножичка и тънко коланче или панделка. Изрежете две дупки на чаршафа, където ще са очите ви и се наметнете с него. Помолете някого да ви завърже с панделка или коланче през кръста и грабвайте тиквения фенер! Вече сте готови за празника.
Лесно можете да се превърнете в приказен ангел със същите материали или с дълга бяла рокля. Направете си крила от картон и оцветете краищата им със сребриста боя или посипете малко брокат. Ако нямате достатъчно време, за да направите крила, съвсем спокойно можете да си купите от някой магазин.
Ако все пак държите на страховития образ, облечете черна дълга рокля и си направете островърха шапка от картон. Добавете няколко декоративни паячета или прилепчета, силен грим и черен лак. Яхвайте метлата и пригответе торбата за бонбоните!
Можете да се облечете и като тиква, за да сте в пълен унисон с празника. Намерете си жълта или оранжева пола или рокля, дълги чорапи и обувки на висок ток. Направете си конусовидна шапка с периферия от оранжев картон. Сложете панделка на шапката, нарисувайте тикви на ноктите си и се гримирайте с оранжеви сенки.
Лесно можете да се превъплътите в образа на пчеличка или калинка. Нужни са ви дълги чорапи с червени и черни точки или с жълти и черни ленти, корсет и пола. Крилата можете да направите от цветен картон или тел и тюл. Направете си антенки от диадема, тел и пухчета и добавете обувки на висок ток.
За да внесете уют и автентична атмосфера в дома си, наредете тиквени фенери, плодове, сухи листа, цветя, кестени, жълъди и свещи. Пригответе някой специален десерт и подгответе панерчето с лакомства. Не се знае кой ще ви посети и какъв трик ще ви погоди, ако не го почерпите. 🙂

Идеи за Хелоуин
5 (100%) 4 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top