Home / АКТУАЛНО / 6 знака, че трябва да напуснете това интервю за работа на секундата!
6 знака, че трябва да напуснете това интервю за работа на секундата!

6 знака, че трябва да напуснете това интервю за работа на секундата!

6 знака, че нямате място в тази компания

Всеки от нас иска да си намери добра работа в добра компания. Когато месеци наред си бил безработен е съвсем нормално да имаш големи надежди от всяко интервю за работа и да си готов на много компромиси – някои от които абсурдни.интервю за работа

Ето знаците, че трябва да напуснем  въпросното интервю за работа на секундата:

  1. Хората, които провеждат интервюто, говорят негативно за работодателя си: Щом като дори мениджърите на компанията говорят негативно за работодателя си, как ли ще се чувствате на работното си място. Обикновено поне в началото се опитват да ви втълпят, че сте на правилното място.
  2. Задават ви странни въпроси: Ако ви задават въпроси от рода на: "Искате ли да работите за нас?", "Сигурни ли сте, че тази работа е за вас", се замислете. Какво ли имат предвид интервюиращите всъщност?!
  3. Съмнявате се в компетентността на интервюиращите: Чувствате се далеч по-информирани и запознати с работата, за която кандидатствате, отколкото интервюиращите. Тогава, по какви критерии ще ви оценяват, след като нямат представа за какво става въпрос?!
  4. Не ви оставят време да вземете решение дали условията ви устройват: Ако ви притиснат да дадете бърз отговор дали условията на новото ви работно място ви устройват, има за какво да помислите. Защо толкова бързат?
  5. Компанията е пред мащабна промяна: Не казваме, че фирмата не трябва да се променя, но дали знаете всичко за това, което предстои?! Ако ви откажат повече информация по въпроса, помислете добре. Приемайки тази работа, може да изпуснете много други възможности, които да се окажат по-добри.
  6. Нямате представа каква ще е заплатата: Въпреки че попитахте няколко пъти какво е заплащането за позицията, за която кандидатствате, така и не получихте смислен отговор. Защо ли?!

Още съвети за кариерата ТУК!

 

6 знака, че трябва да напуснете това интервю за работа на секундата!
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top