Home / АКТУАЛНО / Изненадващ навик сутринта вталява доказано фигурата
Изненадващ навик сутринта вталява доказано фигурата

Изненадващ навик сутринта вталява доказано фигурата

Излагането на светлина в 7 сутринта помага при отслабването

Ако всяка сутрин ставате в 7 сутринта и изпиете кафето си на терасата или двора, имате много по-големи шансове да се отървете от излишните килограми, показа ново проучване.

Изследователите анализираха навиците на 54 участника, на средна възраст около 30 години, с помощта на устройва, проследяващи излагането им на светлина сутрин. Всеки един от доброволците е записвал консумираните храни през деня в специален дневник.

Оказва се, че хората, които прекарват повече време на открито сутрин, се хранят по-балансирано и тежат по-малко. И това не зависи от възрастта и физическата активност.

Възможните причини за изненадващите резултати са две: Първо, излагането на светлина рано сутрин синхронизира вътрешния часовник на организма и така регулира съня. Постоянният график на сън пък помага на метаболизма да работи по-ефективно, което води до загуба на тегло.

Втората причина е, че сутрин светлината е много по-силна, отколкото следобед или вечер. Трябва да прекарате най-малко 20-30 минути на слънчева светлина сутрин и ще усетите най-силно магията на циркадния ритъм.

Ето защо е добре сутрин да се събуждаме по-рано и да се наслаждаваме на слънцето навън с чаша кафе в ръка. Това ще подобри и настроението ни.

Изненадващ навик сутринта вталява доказано фигурата
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top