Home / АКТУАЛНО / Изненадваща прогноза! Вижте какво лято се задава!
Изненадваща прогноза! Вижте какво лято се задава!

Изненадваща прогноза! Вижте какво лято се задава!

Температури над 40 градуса, суша и задух още от средата на месец юли

Очаква ни най-горещото лято в историята на България, съобщиха учени. Температури над 40 градуса ще ни морят още от средата на месец юли, та до август.

Аномалията ще удари Югоизточна Европа, като България  няма да направи изключение. От БАН потвърдиха, че се задава най-тежкото и горещо лято от години насам. Очакванията са нормалните за сезона температури да скочат с до 5 градуса, а температурните рекорди да станат нещо нормално.

Стряскащата прогноза за лятото е свързана с течението Ел Ниньо, което се получава при необичайно топлите води на Тихия океан при екватора. Това променя океанските течения и вятъра. Процентът вероятност прогнозата на учените да се сбъдне е над 75%.

Изследване на немски учени потвърди, че очакванията за изключително горещо лято са основателни. Учените анализираха връзките между температурите в района на Ел Ниньо и останалата част на Тихия океан. Пак чрез този метод са се потвърдили прогнозите за последните две години.

Разбира се, има и експерти, които не са съгласни с прогнозата за най-горещото лято в историята, откакто изобщо се записват температурите.

Изненадваща прогноза! Вижте какво лято се задава!
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top