Home / МОДА И СТИЛ / Как да изберем четка за грим

Как да изберем четка за грим

Когато една жена изглежда добре, тя придобива увереност и самочувствие.
Гримът подчертава естествената красота и прикрива недостатъците. За да се гримираме правилно и да изтъкнем най-добрите си качества, трябва да знаем как да подберем правилните „оръжия“ на красотата.
Често подценяваме четките за грим и рисуваме върху лицата си с една и съща четка. Но за да покажем най-добрата картина, като истински художници, трябва да си осигурим пълен набор от четки за различните части на лицето.
Изберете четки с естествен косъм, защото те са по-трайни и с тях се правят по-плавни движения. Четките с естествен косъм са подходящи за нанасянето на пудра и руж.
Четките за пудра са по-големи, в сравнение с четките за нанасяне на фон дьо тен. Четките за фон дьо тен трябва да са от синтетични косъмчета, за да нанесете продукта равномерно върху лицето си. Могат да бъдат кръгли, квадратни или със заострен връх. За нанасянето на фон дьо тен можете да използвате и гъбичка, ако не разполагате с четка. За поставянето на руж или перли, използвайте голяма четка с дълги косми и къса дръжка. При нанасянето на сенки върху клепача, използвайте малка мека четка. Четката тип ветрило има двойна функция. Не я подценявайте. Тя служи за нанасяне на сенки върху клепача и помага за почистването на падналите ситни частички. Ако използвате червило, за по-правилна линия можете да нанесете с плътна малка четка от самур.
Независимо дали разполагате с пълния набор от четки, или само с някои от тях, трябва да спазвате златното правило за доброто почистване и съхранение. Не допускайте върху четките ви да се събира прах или власинки. Измивайте ги с топла вода и мек течен сапун поне веднъж месечно. Старайте се да запазвате формата на четките докато ги миете. Изплаквайте ги обилно с вода и накрая избършете с дезинфектиращи кърпички.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top