Home / МАМА / Как да изберем дрехи за малчугана

Как да изберем дрехи за малчугана

Определено една от не много лесните задачи- изборът на дрехи за малчугана. Като имаме предвид, че понякога изборът на нашите не е особено практичен… Какво трябва да ни води при избора на дрехи за малчугана?
Цветовете винаги правят впечатление, а децата са много симпатични, когато са цветно облечени. Внимавайте обаче, защото твърде наситените цветове могат да съдържат отровни вещества. В резултат на тях е възможно да се предизвика кожна алергична реакция. Особено важи това за малките бебета.
Материята. Детето трябва да носи памучни дрехи. Затова когато купувате дрешки започнете да поглеждате етикетите и съдържанието на памук в тях. Опитайте се да избягвате всички онези дрехи, в които има изкуствени материи като ликра (за еластичност). Все пак децата са доста пъргави и постоянно се потят. Една изкуствена материя не би позволила кожата им да диша.
Когато става дума за безопасността на вашето дете, то за предпочитане е да купувате панталонки или полички, които са с цип. Копчето би могло да се скъса и да попадне в устата на детето!
Хубаво е да видите дали дрехите са за перално или ръчно пране. Много често пропускаме този факти и когато извадим новата блузка от пералнята тя вече не става за нищо. Причината- била е за ръчно пране. Но днес, дори и при най-добра воля, почти никоя майка не може да си позволи да пере тонове дрехи на ръка.
Чорапките. За да не се спира кръвообръщението купувайте такива, които не са твърде стегнати, нито пък такива, които да се свличат надолу.
Един от основните проблеми, пред който са поставени родителите е броят дрехи. Всъщност това е строго индивидуално, но не го превръщайте в мания. Все пак става дума за подрастващ и вероятността дрехите от тази година да му станат и следващата не е голям. Същото се отнася и до обувките. Не може да купувате обувки за всеки цвят дреха и т.н. Броят дрехи зависи от това, колко пъти пускате пералнята. Важното е всеки ден детето да има чиста дреха. Средно между 7-10 броя дрехи седмично трябва да нагласите за вашето дете, а при момчетата и малко отгоре.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top