Home / АКТУАЛНО / Как да останете слаби покрай коледните празници
Как да останете слаби покрай коледните празници

Как да останете слаби покрай коледните празници

Останете слаби по време на коледните празници

Как да останете слаби по време на коледните празници? Опитите за отслабване покрай коледните празници може да се провалят, но поддържането на нормалното тегло не трябва да е проблем. Вижте как да не напълнеете покрай коледните пиршества.

преяждане

Преяждане по празниците

 1. Компенсирайте допълнителни калории с физическо натоварване: Подарете си 30-минутна гимнастика всеки ден. В допълнение към изгарянето на калории включете и повече движение покрай извършване на домакинските си задължения. Това ще ви предпази и от стрес – така характерен за този период.
 2. Вода, вода, вода: Отпивайте малки глътки вода през целия ден, за да туширате глада. Водата действа като амортисьор и лубрикант, като помага за транспортиране на хранителните вещества и премахване на отпадъците. Освен това, водата е без мазнини, без калории и холестерол!
 3. Бъдете сноби към храната: Не губете скъпоценни калории за ежедневните чипсове и бисквити. Подбирайте внимателно храната си, която обичате и е подходяща за сезона.
 4. Аромати: Специфичните подправки ви предпазват от преяждане и ви носят по-голяма удовлетвореност от храната.
  Коледа

  Коледа не е време само за храна!

 5. Намалете порциите: Не се лишавайте от нито едно хранене, но за сметка на това намалете порциите. Сложете повече зелени зеленчуци в чинията си, за да оставите по-малко място за любимите си лакомства.
 6. Отдръпнете се от масата: Не стойте плътно до масата с лакомства по време на парти. Хапнете нещо и се отдръпнете на безопасно разстояние. Там сте, за да се забавлявате, а не да ядете!
 7. Пийте по-малко алкохол: Алкохолът е двоен смъртоносен удар по време на празниците. Той има тенденция да отслабва съпротивителните сили на организма по отношение на храненето. Пийте по една чаша вода между коктейлите.
 8. Оставете храна в чинията си: Дори да сте платили скъпо за вечерята си не е задължително да я изяждате цялата.
 9. Спрете да мислите само за храна: Коледните празници не са само обилна трапеза, а време за забавления.
 10. Започнете със салата: Оставете мазните мезета, калоричните салати с майонеза за останалите. Започнете със свежа салата и се възнаградете с десерт. Така ще се почувствате щастливи и доволни.

Останете слаби по време на коледните празници и без да гладувате!

Womens.bg ви пожелава весели празници!

Посетете и Фейсбук страницата ни!

Как да останете слаби покрай коледните празници
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top