Home / ДИЕТИ / Как да отслабнем без жестоки диети

Как да отслабнем без жестоки диети

Сигурно ви е писнало от жестоки диети и се чудите как да се вталите без да гладувате. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да отслабнете.

Изградете си правилен режим.
Думата диета се свързва с крайни ограничения и гладуване. А всъщност диета означава режим. Хапвайте каквото ви се иска, но спазвайте определено време между храненията. Хапвайте плодове и зеленчуци 30 минути преди или 3 часа след основно ядене. Ако ядете риба и месо, нека следващият прием на храна да бъде след 3-4 часа.

Пийте много течности
Освен минералната вода и плодовите сокове, пийте и зелен чай. Ограничете приема на алкохол и газирани напитки. Те съдържат така наречените празни калории.

Избягвайте заведенията за бързо хранене, както и автоматите за вафли и бисквити.
Най-добре е да хапвате на маса. Бавно и спокойно, без да отвличате вниманието си с други дейности. Дъвчете добре храната и не се тъпчете със сладки.

Не пропускайте закуската.
Много хора смятат, че ако пропуснат хранене, това ще спомогне за свалянето на килограми. И най-често се отказват от закуската. А това е крайно нежелателно. Закуската е най-важното хранене за деня. За да се чувствате добре през целия ден и да не компенсирате с вафли и бисквитки, закусете добре. Направете си овесена каша, изпийте плодов сок или хапнете сандвич.

Спорт, спорт, спорт!
Отслабнете с упражнения. Вярно е, че спортът не се нрави на всяка жена, но движението гори калории. В зависимост от интензивността на натоварването, можете да изгорите от 300 до 600 калории за 1 час.

Не преяждайте. Ограничете сладкото и мазнините.
Всички обичат сладките и пържените картофки. Хапвайте си от тях, но не преяждайте. Не преяждайте по принцип. Дори и с полезна храна.
Хапвайте по-често, но по-малко. Така давате възможност на организма да преработи храната и стимулирате по-бързата обмяна на вещества.

Дръжте настрана храната, когато сте в депресия. Тогава не изпитвате глад, а просто се мъчите да отвлечете вниманието си от проблемите с храна. Храната потиска стреса и напрежението, но не ни избавя от проблемите.А напротив, създава ни нови.

За да отслабнете без диета, ограничете се от много солени манджи и екзотични подправки. Консумирането на солени и пикантни подправки засилва апетита и неусетно си поръчваме трета порция.

Не се отказвайте от месото
Месото е богато на много мазнини, но ако не сте вегетарианци от малки, не го изхвърляйте от менюто си. Организмът ви е свикнал с приема на месо и чрез него си набавя животински протеини. Те се абсорбират до 90% и участват в процеса на обновяване на клетките, тъканите и органите. Ако се лишите от месо изведнъж, рискувате да си „подарите“ увиснала кожа, отпуснати мускули и целулит.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top