Home / ЗДРАВЕ / Как да отслабваме правилно?

Как да отслабваме правилно?

Грешно е да мислим, че правим най-доброто за организма си, когато се стремим към бързо отслабване. Наистина, излишното тегло може да ни донесе много здравословни проблеми, но не трябва да стигаме до крайности. Изтощителните диети и изморителните тренировки само ни измъчват. Тайната на правилното отслабване се крие в правилното хранене и бавното сваляне на килограми. Всички онези диети, които гарантират светкавичен ефект за няколко дена изтощават организма. Освен това, всички сме чували за нежелания йо-йо ефект. Това, че за 5 дена сме изгубили 3-4 килограма не означава, че няма да си ги върнем. Дори обратното, когато гладуваме, лишаваме организма от полезни вещества и след края на диетата започваме да ядем каквото ни попадне.
Не се залъгвайте с чудотворни отвари и таблетки. Внимателно четете етикетите на „здравословните“ шейкове. Често се оказва, че зад здравословната напитка се крие истинска калорична бомба.
За да отслабнете правилно, хранете се с млечни продукти, яйца, нетлъсто месо, плодове, зеленчуци, хапвайте си и сладко. Не лишавайте организма от нищо.
Желателно е да си приготвяте по-малки порции и да ядете по-често. По този начин ще стабилизирате количеството на кръвна захар. Ако ви се прияде сладко, хапнете сушен плод или лъжица мед.
Не пропускайте закуската, или което и да е хранене. Грешно е да разчитате на вечерята и тогава да компенсирате пропуска.
Пийте повече течности, движете се.
Помнете, че драстичното отслабване не е дълготрайно и правилно.
Нормално е за 10 седмици да свалите от 4 до 6 килограма.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top