Home / МАМА / Как да планираме пола на бебето?

Как да планираме пола на бебето?

Зарадвали са Ви с новината за бъдещ член на семейството и вече сте нетърпелива да разберете какво ще Ви донесе щъркела.
Съществуват няколко варианта за планиране на пола на бъдещото ни бебе, но трябва да имаме предвид факта, че нито един от тях не е 100% сигурен.


Учените предлагат като успешен метод изчисляването на овулацията. Ако предпочитате бебето Ви да е момченце, то трябва да се „потрудите“ с Вашия партньор един ден преди началото на овулацията, или в първия ден от овулацията. Ако пък мечтаете полът на детето Ви да е женски, то зачеването трябва да бъде не по-късно от 2-3 дни до началото на овулацията. Както знаем, всяка яйцеклетка има X полови хромозоми, а сперматозоидите – X и Y хромозоми. Сперматозоидите Х са по-бавни, за разлика от тези, носещи Y- хромозомата, които могат да достигнат целта по-бързо и да оплодят яйцеклетката. Простите математически уравнения сочат, че съединяването на две Х-хромозоми ни гарантират момиченце, а X + Y = момченце.
Друг метод за планиране пола на бебето е измерването на базалната температура. За целта ни е нужен специален термометър. Препоръчва се на бъдещите майки да измерват температурата си рано сутрин (по възможност по едно и също време за по-верни резултати) и да записват данните в отделен бележник. На пазара вече се предлагат и дигитални термометри, които автоматично запаметяват последните данни и не е нужно записване, но в случай, че не разполагате с такъв, записвайте даннните си веднага след измерването. При наличието на фактори, които могат да повлияят на базалната температура, вписвайте в отделна графа и следете стриктно промените. Такива фактори могат да бъдат смяната на климата, пътуване, неспокоен сън, употреба на алкохол или лекарства, стрес, физическо натоварване и други.
Други малки хитринки, които използват жените са консумация на определени храни. Ако предпочитате полът на детето Ви да е мъжки, консумирайте повече месо, риба и варива. Избягвайте млечните продукти и тестените изделия. За да си грантирате по-голям шанс за момиченце, наблегнете на зеленчуците, сладкото и ядките.
И все пак помнете, че няма сигурен метод и природата си знае работата!
Какъвто и да е полът на Вашето дете, най-важното е то да е здраво.
А ако все пак щъркелът Ви изненада, винаги можете да опитате отново!

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top