Home / МОДА И СТИЛ / Как да поддържаме веждите си?

Как да поддържаме веждите си?

Чували сте, че веждите са рамката на очите и че правилно оформените вежди разкриват естествената ни красота. Ето защо трябва да полагате необходимите грижи и да ги поддържате  в изряден вид.
За да определите подходящата форма на веждите спрямо лицето си, трябва да имате предвид, че на кръгло лице стоят добре леко повдигнатите и заоблени вежди. Тясното и издължено лице се хармонизира от прави дълги вежди, а квадратното – с дълги с плавна извивка. За триъгълното лице най-подходящи са такива с по-голяма извивка.
Преди да започнете изскубването на нежеланите косъмчета, подгответе лицето си за процедурата. Измийте го и нанесете лек крем. За да намалите болката от скубането и да избегнете зачервяването, може да направите компрес на веждите си с пакетчета чай. Използвайте пинсета с прав и скосен връх и захващайте космите близо до корена. Приглаждайте веждите си след всяко изскубване и търсете симетрията между двете вежди. Ако се притеснявате да извършите процедурата вкъщи, най-добре е да се доверите на професионалист.

Ако веждите ви са прекалено гъсти, сресвайте ги с малка четчица и ги подстригвайте редовно. Ако веждите ви са много редки, можете да подсилите цвета им с молив. Изберете възможно най-близкия цвят до този на косата ви, за да достигнете възможно най-естествен вид. Ако искате да боядисате веждите си, изберете един тон по-тъмен цвят от този на косата си. Помнете, че веждите не трябва да се боядисват с боя за коса. За тази процедура е най-добре да се доверите на козметик.
За да имате гъсти вежди е необходимо веднъж в седмицата да ги разресвате с малка четка, потопена в рициново масло. То подхранва кутикула на косъма и укрепва корените му. Освен това, рициновото масло придава блясък и малко по-тъмен отенък на косъма.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top