Home / АКТУАЛНО / Как да премахнем петно от шоколад?

Как да премахнем петно от шоколад?

Всеки обича шоколад. И всеки мрази досадните шоколадови петна по дрехите.
Предлагаме ви няколко рецепти за лесно отстраняване на петната, в случай, че прахът за пране не може да се справи с тях.
За да засияят отново любимите ви дрешки, след консумацията на сладкото удоволствие, ви трябва само топла вода и сапун. Изтъркайте добре и изсушете. Ако шоколадът не е засъхнал, можете да отстраните петното от повърхността на тъканта като остържете с тъп нож. Ако вече е късно, не се притеснявайте. И за този проблем си има рецепта! Напоете памучен тампон с обезмаслител или бензин. Натъркайте проблемното място и после избършете с амонячен разтвор (2%). Изплакнете с вода и изперете цялата дреха, за да се неутрализира миризмата.
Ако петното от шоколад е върху копринена материя, направете разтвор от няколко капки дестилирана вода, глицерин и амоняк. Поставете разтвора на петното и изчакайте няколко минути. След това изперете с топла вода. Ако останат жълтеникави петна, сложете няколко капки топъл глицерин върху петното. След няколко минути изплакнете с топла вода. Можете да отстраните петната от шоколад и други по -упорити петна ако пуснете дрехите в пералнята вместо на 50, на 40 градуса.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top