Home / АКТУАЛНО / Как да се гримира в ежедневието ни?
Как да се гримира в ежедневието ни?

Как да се гримира в ежедневието ни?

ID-100110843Защо дневния грим се отличава от вечерния? Причините са няколко. Като за начало, вечерната обстановка обикновено е малко по-разкрепостена. Ето защо, през това време на деня ние можем да си позволим да изразим с пълна сила индивидуалността си с помощта на по-ярък и силен макияж. Втората причина е разликата в светлината. Все пак сенките за очи могат да изглеждат съвсем по-различен начин на слънчева светлина и в полумрак, който съвсем леко се разсейва от електрическото осветление.

Не трябва да се заблуждавате, че към дневния грим трябва да ID-100114238подхождате небрежно. Все пак именно тогава всички недостатъци могат да бъдат забелязани много по-лесно и ние сме длъжни да умеем да покажем само предимствата ни, като се разкрасим с един великолепен ежедневен грим. Тук едно от най-важните правила е внимателното нанасяне на самата основа, тъй като трябва нашия макияж да не се забелязва, а да е дискретен, като така подчертаваме естествената ни красота. Можем да ви издадем една малка хитрина, а именно винаги се гримирайте около прозореца, тъй като там светлината е именно такава, каквато ще и когато излезете навън. Така ще можете да се разкрасите много прецизно.

Подгответе кожата към нанасянето на грима. Така ще изравните тена си и ще можете много по-отлично да се справите със задачата си, а именно да си направите един прелестен и страхотен ежедневен грим. Освен това, за да е гладка и красива вашата кожа, трябва да се грижите за нея с тонизиращи и хидратиращи средства всеки ден. Също така, трябва да почиствате грима си два пъти на ден, за да не се запушват порите ви, което може да доведе до много проблеми след себе си. И така, с какво да започнем. Както казахме вече, началото винаги се дава на добра основа за грима. Ако кожата Ви е гладка и е с равен тен, можете да пропуснете това и да сложите малко фон дьо тен или пудра.  Така лесно ще можете да прикриете леките недостатъци на вашата кожа.

ID-100110865Когато пудрите лицето си, не забравяйте за устните, очите и шията. Така гримът на тези места ще е много по-устойчив, а това е един от търсените ефекти на всяка жена. Можете да нанесете лек руж на скулите, за да подсилите ефекта на грима и да „облечете” стила си в една страхотна визия за милиони. Най-добре е да използвате телесните цветове, а не да залагате на прекалено ярките нюанси. Те могат да са подходящи за вечерен, но не и за дневен грим. Следете внимателно, затова границите между ружа и цвета на кожата Ви да се размиват, а не да има рязка черта между тях.

Много жени се питат въпроса кое да нанасят отначало – контурния молив или сенките. Тук правилен отговор няма и всички зависи от ефекта, който търсите. Ако искате грима ви да изглежда наистина естествено, а погледа да е мек и дълбок, то тогава нанасяйте сенките след контурата на очите. При избора на цветове, залагайте на полупрозрачните оттенъци. Ярките цветове могат да са вулгарни на дневна светлина.

Не забравяйте и това, че дневния грим трябва да се съчетава хармонично с вашето облекло. Не е задължително да избирате розови сенки за розовата ви блузка. Просто не забравяйте за топлата и студена гама, като винаги следите вашия макияж да изглежда добре с облеклото.

Images courtesy of  FreeDigitalPhotos.net.

Източник: BG Жените 

 

Как да се гримира в ежедневието ни?
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top