Home / МОДА И СТИЛ / Как да се грижим за косата си?

Как да се грижим за косата си?

Едно от първите неща, което прави впечатление на човека отсреща е косата ви. Желателно е да се грижим за косата си. Трябва да го правим, докато е все още жизнена, за да не губи никога блясъка си.
Като имаме предвид една от най-модните прически тип „гладка змиорка“, т.е постоянното изправяне на косата, няма как да си затворим очите пред проблемите, които могат да възникнат от постоянното третиране на косата с нажежения уред.
Първо се опитайте да прецените здравината на косата си. Ако имате дебел, здрав косъм, то не би трябвало да имате проблеми в резултат на изправянето с преса. Ако обаче косата ви е чуплива, постоянно цъфтяща, то е желателно да не я третирате често с пресата. Когато се подлагате на процедурата-следте градусите. Нека те не надвишават 200.
Друго нещо, което не бива да пропускате в грижата за вашата коса е употребата на маска. Особено подходящи са маски с билкови и растителни екстракти. Те възвръщат здравината на косъма. Другият начин, по който можете едновременно да направите желаната прическа и да пощадите косата си е употребата на серум за дълготрайно изправяне. Той все по-често влиза в употреба.
Има хора, които обичат да подстригват косата и такива, които изпадат в ужас, че трябва да се разделят със сантиметър-два от нея. В случая ще зарадваме и двете групи. Пострижката и здравето на косата няма нищо общо. Дали ще отрежеш връхчетата е без особено значение, когато всичко е закодирано в корените. Освен това доброто качество на вашата коса се гарантира от здравия скалп. Тоест- грижата за скалпа е особено важна. Как да го направите? Това става най-вече чрез разнообразно хранене. В случай, че искате и още, бихте могли да приемате хранителни добавики. Те обикновено са комбинирани и действат както върху растежа на скалпа, така и на ноктите. След като заздравите тази част от косата си- тогава може да кажете, че подстригването има значение. Та нали новата коса ще е вече по-силна!
Нека не пропускаме и механичната част. Не използвайте всякакъв вид гребени и четки за коса, особено онези, които ви карат да сбръчквате вежди от болка. Те заплитат и наелектризират косата. Използвайте по-широки четки, ако косата ви е гъта и обена, за да не става заплитане. Търсете четки с антистатичен ефект. В банята-когато нанесете маската- тъй като тя прави косата плъзгава, може да използвате дори гребен.
Това са само част от грижите, които трябва са част от грижата за вашата коса.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top