Home / МОДА И СТИЛ / Как да се преборим с целулита завинаги?

Как да се преборим с целулита завинаги?

Обичате ли портокали? А портокалова кожа?

Лято е. Сезонът на плажа, морето и почивките. Сезонът на банските и…диетите! Излагаме телата си не само на слънчеви лъчи, а и на безмилостни лишения. Целулитът по бедрата все по-често ни тревожи и се опитваме да прикрием недостатъците си с  дрехи.
Засегнати от поразяващото действие на портокаловата кожа са повече от 1/3 от  жените в зряла възраст. И за огромно съжаление, това не зависи само и единствено от тях.  Голям процент от дамите получават като наследство целулита, но това не бива да  ни отчайва. Решение има, бъдете оптимисти!

Що се отнася до вредните навици,  които можем да избегнем в името на красивата си  кожа без целулит, те са следните:
Ограничете консумацията на т. нар. „вредни храни“. Често четем за вредни храни. Заклеймяваме сладкото, пърженото, тестените продукти, солта и какво ли още не. Е, спокойно. Вредни храни няма. Вредни количества има обаче. Организмът се нуждае от мазнини, белтъчини и въглехидрати и не трябва да го лишаваме от нищо. Но е добре да внимаваме с количествата. Тук максимата на Мечо Пух „Колкото повече-толкова повече“  важи с пълна сила. Колкото повече си похапвате, толкова повече килограми натрупвате. Освен килограми, натрупва се и целулит! А вие не искате това.

Посъветвайте се с диетолог и си изградете режим, който да спазвате стриктно. Хапвайте по-често, но по малко. Пийте повече вода. Не пренебрегвайте чудотворните ефекти на зеления чай. Той има свойствата да извлича всички токсини и шлаки от организма благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти. С други думи-зеленият чай атакува целулита. Яжте повече плодове и зеленчуци, защото те са богати на фибри, които помагат при по-бързото смилане на храната.

Бъдете спокойни. Наспивайте се добре. Сънят е много важен процес за организма. Когато не сме си починали добре, се чувстваме нервни и често посягаме към шкафа със сладкото. Което се отразява мигновено и върху фигурата ни.

Спортувайте! Дори и да ви е писнало да ви казват да правите упражнения, които не  искате или пък не виждате резултата, въпреки усилията, които полагате във фитнеса- спортувайте! Въоръжете се с много търпение. Нищо не се получава от един път.  Започнете с леки тренировки и постепенно ускорявайте темпото. За да преборим  целулита завинаги, много подходящ спорт е плуването, защото развива всички части  на тялото.

Движете се, хапвайте портокали и кажете чао завинаги на портокаловата кожа! 🙂

Как да се преборим с целулита завинаги?
5 (100%) 3 votes

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top