Home / АКТУАЛНО / Как да се харесаш на шефа си
Как да се харесаш на шефа си

Как да се харесаш на шефа си

Винаги е добре, ако шефът е на твоя страна. Ето защо това е толкова важно да му се харесаш

Свикнали сме да се борим за одобрението на околните още от най-ранна детска възраст. Като деца искахме да спечелим одобрението на родителите, съучениците,  приятелите. Сега правим същото, само че с шефовете си.

Защо е толкова важно да се харесаш на шефа?

Защо е толкова важно да се харесаш на шефа?

За младите специалисти е изключително важно да спечелят шефа на своя страна, тъй като това ще им даде повече увереност и мотивация. В най-общи линии трябва да определиш три цели: да направиш велико дело, да помогнеш на шефа си в професионалните му цели и да  демонстрираш интерес към организацията, в която работиш.

Защо е толкова важно да се харесаш на шефа?

Ако изградиш силна връзка с шефа си, това ще ти даде по-добро разбиране на неговите очаквания. Това също така ще повлияе на възможностите ти за повишение, бонуси,  привилегии и напредък в кариерата.

Върши си работата и го прави добре

Това може да ти звучи като клише, но много от служителите не успяват да изпълнят добре основните си задачи. Ако работиш усърдно, шефът ти рано или късно ще се впечатли. В случай че чакаш с нетърпение само да свърши работното ти време, без да проявяваш никакъв ентусиазъм към дейността си, няма как да станеш служител на месеца.

Служителите, които са последователни в работата си и показват добри професионални умения, са радост за шефовете си. Те имат най-големи шансове за израстване в рамките на организацията. Колкото по-малко се налага шефът ти да се концентрира върху ежедневните ти задачи, толкова повече той ще се съсредоточи върху своите задължения.

Опознай шефа си

И той е човек като теб, макар и с власт. Намери общи теми с него и се опитай да го опознаеш. Научи колкото се може повече подробности за интересите му и не се притеснявай да поискаш съвет. Комуникацията е от съществено значение за изграждане на силна връзка помежду ви.

Ако ни харесваш, присъедини се към Womens.bg във Фейсбук! 

Как да се харесаш на шефа си
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top