Home / ЗА ВЕЧЕРЯ ВКУСНО И БЪРЗО / Как да си направим домашна шунка
Как да си направим домашна шунка

Как да си направим домашна шунка

Сега ще разберем, трудно ли се прави домашна шунка. Дойде време на сухите тънки мезета и червеното вино. В магазините, колбасите са със съмнително качество, пределно количество сол и бомбастични цени. За да сме сигурни какво ядем, най-добре да си го приготвим сами.

 ham_freshandeasyПродуктите са:

Свинско контрафиле /голямата рибица/

Морска сол

Черен пипер – 10ина зърна

2 дафинови листа

Червен пипер и олио

С остър нож, отстранете сланините от бонфилето.

Покрийте дъното на подходящ съд със сол, разположете филето и го насипете с плътен слой от солта, така че от никъде да не прозира. Оставете го на студено и след за 10 дни го извадете от солта, и добре го измийте.

homemade

Поставете го в съд със студена вода, за 12 часа, като сменяте водата, поне 2-3 пъти. Изкиснатото филе се отавя в тенджера да заври. Малко след завирането, изхвърлете първата вода и налейте нова. Добавете черния пипер и дафиновия лист. Варете около час, до готовност. След изваждане от водата, намажете с кашица от олиото и червения пипер. Съхранявайте го плътно завито с фолио в хладилник. Страхотно мезе е, чудесна е за сандвичи, а и гости никога не могат да ви изненадат неподготвени!

gourmet

 

 

Как да си направим домашна шунка
5 (100%) 2 votes

About Ivanela Petrova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top