Home / АКТУАЛНО / Как да вдъхнем живот на старите вещи?
Как да вдъхнем живот на старите вещи?

Как да вдъхнем живот на старите вещи?

Няколко полезни идеи за свободното време
Всяка една от нас има в гардероба си поизбеляла дрешка или захвърлена в шкафа обеца.
В тази рубрика ще ви предлагаме свежи идеи за преобразяване на старите вещи. Без да отделяте много време, без излишни разходи, можете да превърнете ненужните дрънкулки в ефектен аксесоар. Или пък да дадете нов живот на любимата си рокля.
От използвана хартия можете да приготвите картички и аксесоари. Можете да си направите интересен потник от тениска, или пък да украсите дома си с на пръв поглед непотребни неща. Все повече хора започват да търсят ръчно направените предмети, в стремежа си да открият и изразят себе си. Освен това, избирайки hand-made продукт, стимулираме креативността на творците и развиваме екологичното си съзнание.
Идеите няма да допаднат на всеки вкус и стил, но със сигурност ще привличат вниманието на околните.
За начало, нека се запознаем с техниката квилинг. Несъмнено, всеки от нас има купища хартия в дома си. Ето как можем да направим интересна картичка. С малко търпение, въображение, хартия, лепило и клечка за зъби. Първо трябва да нарежем листите на много тънки ивички. Ще спестим много време, ако разполагаме с машина за унищожаване на документи. Следващата стъпка е да си набавим клещи със заострен връх, или да направим прорез в клечка за зъби. Това е нужно, за да можем да захващаме тънките лентички. Тайната на хартиеното творчество се крие в многократно навиване на лентичките и оформянето им е по различен начин. Развихрете въображението си. След като получите желаната форма, намажете с лепило и залепете на лист.

Освен картички, с помощта на техниката квилинг можем да си направим и интересни обеци или медальони. Отново нужни са ни лепило и цветни хартиени лентички. Ще ни трябват и верижка или кукички за обеци. За да направим по-нежна композиция, цветните ленти трябва да са по-тесни ( около 3-4 мм.) Навиват се на спирала, оформят се и отделните елементи се залепят. Слагат се кукички за обеци или получените формички се прикрепят към верижка за медальон.

(снимки)

За да сте в крак с модата и да накарате околните да ви забележат, добавете нещо цветно към визията си. Този сезон много актуални са цветните аксесоари и обувки. Ето как можете да направите старите си обувки по последен писък на модата. За целта са ви нужни само ножици и няколко цветни шалчета. Увийте цветните панделки около обувките и завържете панделка на глезените си. Ако имате възможност, сменяйте шалчетата според тоалета и настроението си. Така всеки ден ще имате нов чифт обувки, без да сте похарчили нито лев! В случай, че не разполагате с шалчета, си изрежете цветни панделки от стара дреха и следвайте логиката.

http://artblessing.com/ 

Как да вдъхнем живот на старите вещи?
5 (100%) 1 vote

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top