Home / АКТУАЛНО / Как да вдъхнем живот на старите вещи?

Как да вдъхнем живот на старите вещи?

Няколко полезни идеи за свободното време
Всяка една от нас има в гардероба си поизбеляла дрешка или захвърлена в шкафа обеца.
В тази рубрика ще ви предлагаме свежи идеи за преобразяване на старите вещи. Без да отделяте много време, без излишни разходи, можете да превърнете ненужните дрънкулки в ефектен аксесоар. Или пък да дадете нов живот на любимата си рокля.
От използвана хартия можете да приготвите картички и аксесоари. Можете да си направите интересен потник от тениска, или пък да украсите дома си с на пръв поглед непотребни неща. Все повече хора започват да търсят ръчно направените предмети, в стремежа си да открият и изразят себе си. Освен това, избирайки hand-made продукт, стимулираме креативността на творците и развиваме екологичното си съзнание.
Идеите няма да допаднат на всеки вкус и стил, но със сигурност ще привличат вниманието на околните.
За начало, нека се запознаем с техниката квилинг. Несъмнено, всеки от нас има купища хартия в дома си. Ето как можем да направим интересна картичка. С малко търпение, въображение, хартия, лепило и клечка за зъби. Първо трябва да нарежем листите на много тънки ивички. Ще спестим много време, ако разполагаме с машина за унищожаване на документи. Следващата стъпка е да си набавим клещи със заострен връх, или да направим прорез в клечка за зъби. Това е нужно, за да можем да захващаме тънките лентички. Тайната на хартиеното творчество се крие в многократно навиване на лентичките и оформянето им е по различен начин. Развихрете въображението си. След като получите желаната форма, намажете с лепило и залепете на лист.

Освен картички, с помощта на техниката квилинг можем да си направим и интересни обеци или медальони. Отново нужни са ни лепило и цветни хартиени лентички. Ще ни трябват и верижка или кукички за обеци. За да направим по-нежна композиция, цветните ленти трябва да са по-тесни ( около 3-4 мм.) Навиват се на спирала, оформят се и отделните елементи се залепят. Слагат се кукички за обеци или получените формички се прикрепят към верижка за медальон.

(снимки)

За да сте в крак с модата и да накарате околните да ви забележат, добавете нещо цветно към визията си. Този сезон много актуални са цветните аксесоари и обувки. Ето как можете да направите старите си обувки по последен писък на модата. За целта са ви нужни само ножици и няколко цветни шалчета. Увийте цветните панделки около обувките и завържете панделка на глезените си. Ако имате възможност, сменяйте шалчетата според тоалета и настроението си. Така всеки ден ще имате нов чифт обувки, без да сте похарчили нито лев! В случай, че не разполагате с шалчета, си изрежете цветни панделки от стара дреха и следвайте логиката.

http://artblessing.com/ 

About Ivanela Petrova

Check Also

Сексът и парфюмите

Парфюмите са били използвани за въздействие върху сексуалността още от дълбока древност. Всичко започва в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *