Home / АКТУАЛНО / Как да забравим любимия?

Как да забравим любимия?

Ако наскоро сте преживели раздяла и търсите съвет как да забравите любимия, може би повечето ви приятелки ще ви кажат да си намерите хоби. Да правите неща, които ще ви отвличат от мислите за бившия приятел звучи толкова лесно. Но дали помага? Дали това е достатъчно?
Преди да започнете да си блъскате главата с мисли какво да бъде новото ви хоби, добре помислете защо се е стигнало до раздяла. Много по-лесно е да обвиняваме другите за неуспехите си и да прехвърляме цялата вина на мъжа. Опитайте се да си припомните за какво сте се карали, какво не сте харесвали един в друг, каква е точната причина за провалените ви отношения. Приемете раздялата ви като повод да се вгледате в себе си, да си изградите правилна самооценка и да се усъвършенствате. Светът не се е свършил, защото някой ви е напуснал.
Точно сега е времето, в което трябва да проявите сила на духа и да не се самосъжалявате.
Не се опитвайте на всяка цена да забравите. Осъзнайте, че не можете да принудите насила мозъка ви да изхвърли спомените за вече бившия ви приятел. Напротив, когато целенасочено се стремите да забравите нещо, то все по-често изплува в съзнанието. Вместо това опитайте да промените нагласата си за света. Това, че с един мъж не се е получило, съвсем не означава, че няма да се получи и с другите. Винаги има възможност да срещнете по-добър мъж, който да ви обича и уважава. Насочете мислите си в тази посока и бъдете сигурни, че можете да преживеете старата си любов. Не си струва да оплаквате мъж, който не заслужава дори и една сълза. Излезте навън и потърсете новата си тръпка. Той е там и също ви търси.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top