Home / АКТУАЛНО / Какъв букет да изберем

Какъв букет да изберем

Несъмнено ще зарадвате любим човек ако към подаръка поднесете и букет. Има някои важни правила, с които трябва да се съобразите при избора на цветя. Ако сте наясно със символиката, която носят цветята, ще можете да изразите чувствата си и да реагирате адекватно на повода. Според народните вярвания, червеният цвят носи магическа сила и е символ на любов, свобода и страст. Ето защо най-разпространеният букет за любимата жена е направен от червени рози. Жълтите цветя се асоциират с радост, светлина, почит към по-възрастните. За да зарадвате някого, поднесете му жълти цветя, но внимавайте. Ярко жълтите цветове се свързват и с ненаситност и завист. На приятел можете да подарите оранжеви гербери или букет от латинки и невен. Топлия оранжев цвят символизира дружба и великолепие. Сините цветове са за тихи и спокойни хора; те символизират надежда, мир и вярност. Белите цветя можете да подарите на любим човек, за да покажете искрените си чувства и да засвидетелствате чистите си помисли.
Много важен е броят на цветята в букета. Цветята трябва да бъдат нечетен брой. Ако поводът е тъжен, тогава трябва да поднесете букет от нечетен брой цветя. По принцип само жените трябва да получават цветя, но напоследък на мъжете също се подаряват букети. Поводите, при които можем да си позволим да подарим цвете на мъж се свеждат до голям личен празник или повишение в работата. При избора на цветя за мъже, избирайте по-големи цветове. Букетът се подарява с лява ръка и се приема с лява ръка, докато с дясната се ръкувате и поздравявате. Символиката на този жест е, че подаръкът е от сърце. Когато комбинирате различни цветя в букет, не смесвайте много различни видове. Някои цветя като розата, орхидеята и лилията не обичат да се съревновават с други. За да не изглежда много претрупан букетът, комбинирайте най много 2 или 3 вида различни цветя с листа и треви. Не подарявайте сухи и изкуствени цветя. Макар и да са дълготрайни, тези цветя не са подходящи за подарък, защото символизират скръб.
Съобразете се с повода при избора на цветя. За по-голям празник, подарете по-голям букет или кошничка с цветя. За рожден ден или имен ден можете да подарите букет или само едно цвете. Ако ходите на посещение в болницата, не подарявайте много ароматни цветя. За тъжен повод, поднесете четен брой карамфили или кали. Имайте предвид и възрастта на хората, когато избирате букет.На по-младите подарете букет свежи цветя с повече неразцъфнали цветове, а на по-възрастните – букет в по-ярки цветове. Всяко цвете си има собствена символика. Съобразете се и с това. Така например за любимия си човек можете да подарите маргаритки, лалета, рози. За приятел изберете ирис,защото той показва чистотата на дружбата ви. За да покажете възхищението си от някого, подарете му слънчоглед или нарцис.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top