Home / ЗДРАВЕ / Каква е разликата между професионалните и обикновените шампоани

Каква е разликата между професионалните и обикновените шампоани

Имаме нужда от шампоан, но не сме сигурни на кой точно да се спрем. Дали да грабнем първия ни попаднал или да се посъветваме преди това със специалист? Вероятно поне веднъж, при наличие на проблем с косата сте си задавали този въпрос.
В козметичните магазини, аптеките, дрогериите, фризьорските салони се предлагат всевъзможни продукти за коса. Някои от тях доста ненужни, но подсъзнателно ни се натрапват. И сега, на къде?
Вариантите са няколко. Най-лесният е да грабнете този, който най-много ви привлича. Знаем, че привлекателната опаковка винаги се набива на очи. Няма лошо, направете го, но само когато сте сигурни, че не съществува проблем с косата. Такива от рода на косопад, пърхот, неприятните люспички по скалпа и т.н. Това са някои от най-често срещаните неприятности за косата ви.
Малко по-доброто решение е да се посъветвате с вашия доверен коафьор. Нали разчитаме на него по отношение на прическа, визия, защо да не се съгласим и с предложението му за шампоан. Повечето такива работят с професионална козметика, която е изпитана. Агресивните шампоани от масовите марки, които са общодостъпни не са за препоръчване. Естествено рекламата е тази, която привлича тези продукти на пазара. Разликата между тях и професионалните такива е, че вторите са насочени главно към решението на проблема с косата. И какво се оказва, че масата от обикновени имат за цел да печелят, не да помогнат.
Не на последно място потърсете помощта на дерматолог. Той най-компетентно ще ви насочи. Обикновено дерматолозите препоръчват използването на професионални продукти с лечебна цел. Такива, които нямат особен вид или аромат, но са ефикасни. А това е най-важното, нали? Това са шампоаните, които не съдържат съставки като сулфати и силикон. Могат да се намерят в почти всяка аптека.
Запомнете, че ако даден продукт действа на определен човек, не означава, че ще има добър ефект и върху вас! Разликата и границата между професионалните и обикновените шампоани е неизчерпаема, изберете този, който сте убедени, че подхожда на вашата коса.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

  • […] антиоксиданти, които предотвратяват косопада и стимулират растежа на […]

  • Scroll To Top