Home / АКТУАЛНО / Какво не трябва да правим, когато мъжът се дистанцира
Какво не трябва да правим, когато мъжът се дистанцира

Какво не трябва да правим, когато мъжът се дистанцира

Той е мълчалив, разсеян и дистанциран? Ето какво не трябва да правите в този период

Дали партньорът ви е станал по-мълчалив, по-дистанциран и разсеян? Защо той не говори за това, което го притеснява?семейни проблеми

В тази статия ще си поговорим за онова поведение на мъжете, което ни кара да натиснем червения бутон “Паника” и да се разяждаме от притеснения и ревност.

Разликата между половете

Жените общуват чрез вербалната комуникация. Те изразяват чувствата си независимо дали те са положителни, или отрицателни. Мъжете обаче са далеч по-сдържани, когато става въпрос за проблеми в службата, със здравето, с приятелите. Те не биха искали да изглеждат слаби пред нас и поради тази причина предпочитат да не споделят тревогите си. Ние трябва да разберем първо тяхната логика и след това да се опитаме да помогнем. 

Не го притискайте

Мъжете искат да научат отговорите на въпросите, които ги тормозят сами. Те не искат да им бъдат задавани още куп въпроси, на които не знаят как да отговорят. Така че, не настоявайте да получите повече информация. Един мъж би се дистанцирал още повече, ако се почувства притиснат в ъгъла.

Дайте му пространство

Мъжете се нуждаят от пространство, за да решат проблемите си. Ние може и да си мислим най-лошото, когато те мълчат, и да смятаме, че са загубили интерес. Истината е, че мъжът няма нужда да говори цяла вечер за проблемите си и да се вайка или пък да го съжаляват. Когато излезе с приятели, той ще говори за всичко друго, но не и за нещата, които го тревожат. Това означава ли, че няма доверие на приятелите си?

Ако той иска да сподели нещо, ще го направи. Ако не, така е по-добре! Да, той има причина да се държи по този начин, но не можете да го накарате да я признае, ако не иска. Дайте му пространство и ако той все още не иска да говори за поведението си, бъдете директни, но не натрапчиви и обвинителни. Най-лошото нещо, което можете да направите, е да го посочите с пръст и да излеете цялата си гняв за това, че ви пренебрегва от дълго време. На вас може и да ви олекне, но това няма да помогне на връзката ви! Понякога мълчанието е полезно за отношенията и ги заздравява, макар да не си даваме сметка за това.

Какво не трябва да правим, когато мъжът се дистанцира
5 (100%) 2 votes

Коментирай

Коментари

About Zlatina Galina

Scroll To Top