Home / АКТУАЛНО / Какво представляват магнитните бижута?

Какво представляват магнитните бижута?

В последните години значително се увеличи търсенето на магнитни бижута. Ако все още не сте запознати със свойствата на магнитите, в тази статия ще научите как влияят те. Още преди новата ера, хората са лекували различни видове заболявания с помощта на магнитни камъни. Сега на пазара навлизат ефектни бижута с магнити със сложно разпределени полюси. Освен много красиви, магнитните бижута оказват укрепващ ефект върху имунната система и помагат за възстановяване на баланса на тялото.
Сред най-разпространените магнитни бижута са гривните. Те задействат биоелектрически токове, които стимулират циркулацията на кръвта, подобряват оросяването и нормализират нивото на холестерина. Плюс това, магнитните гривни облекчават болката, укрепват защитните механизми на организма и влияят благотворно върху всички органи и системи. Тайната на магнитните бижута се крие в съвременната технология, наречена кръгово-концентричен магнетизъм. Това, с по-прости думи, означава, че магнитните бижута създават магнитно поле, което се отразява благоприятно върху целия човешки организъм. Магнитните гривни подобряват кръвообращението и оросяването и регулират кръвното налягане. Това се дължи на магнитното поле, което влияе на преминаващата кръв през ръката. А както знаем от учебниците по биология, цялата кръв на човека преминава през китките за около 20 минути.

 Друго бижу с „лечебно“ въздействие е магнитното колие. То има подобни свойства като гривната, но освен това, колието спомага за облекчаване на главоболие, болки в гърба и врата, болки при мигрена и други. Магнитното бижу също подпомага дейността на ендокринната система и нормализира хормоналния баланс. Носенето на магнитно колие подобрява дишането и съня и намалява стреса.
Магнитните бижута помагат също и при възстановяване на нервната система, намаляват синини, отоци и ускоряват лечението на спортни травми.
Друга причина да изберете магнитните бижута е изключително качествената им изработка. Магнитните бижута са покрити с антиалергична и противовъзпалителна повърхност, не променят цвета си, не се огъват и не се чупят.

Оцени

Коментирай

Коментари

About Ivanela Petrova

Scroll To Top